Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Wizjer dla okularnicy

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Wektor Zobacz posta
    Nie zawsze..
    Mam -3,5 i mieszczę się ledwo na końcu skali
    No coż, zakres jest od -3 do +1, niestety.
    Natomiast co do oddalenia to zdarzyło mi się kikakrotnie focic w okularach i swobodnie daje radę.
    Jak pisze Rafał, nie widać dobrze boków ale sam kadr jak najbardziej.

fotolek
    Gość
    Witam.
    Też próbowałem w okularach, przyznam że nie było to zbyt komfortowe. Wykonanie dodatkowej soczewki jak w moim poście wizjer dla dalekowidza rozwiązało problem szczególnie przy stosowaniu szkieł manualnych. Pozostała mi druga soczewka z zakupionych okularów do wykorzystania. A oto moja propozycja (nie jest to reklama, nie mam zamiaru wykorzystywać pomysłu komercyjnie, propozycja jest jednrazowa).
    Proszę zatem jedną klubowiczkę która używa okularów +2,4 do +3,5 o podanie adresu na mój ares mailowy a wyślę za friko soczewkę do wykorzystania i oceny jak to jest widzieć pełny obraz bez okularów nawet lekko powiększony. Panów wykluczam bo mają własne możliwości wykonania.
    Pozdrowienia

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Da się.
    dopasujesz do okularów i po problemie.
    Raczej do wady, bo dopasowany do okularów powinien być na zero (okulary niwelują wadę)

fotolek
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotolek Zobacz posta
    Witam.
    Też próbowałem w okularach, przyznam że nie było to zbyt komfortowe. Wykonanie dodatkowej soczewki jak w moim poście wizjer dla dalekowidza rozwiązało problem szczególnie przy stosowaniu szkieł manualnych. Pozostała mi druga soczewka z zakupionych okularów do wykorzystania. A oto moja propozycja (nie jest to reklama, nie mam zamiaru wykorzystywać pomysłu komercyjnie, propozycja jest jednrazowa).
    Proszę zatem jedną klubowiczkę która używa okularów +2,4 do +3,5 o podanie adresu na mój ares mailowy a wyślę za friko soczewkę do wykorzystania i oceny jak to jest widzieć pełny obraz bez okularów nawet lekko powiększony. Panów wykluczam bo mają własne możliwości wykonania.
    Pozdrowienia
    Nieaktualne.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Raczej do wady, bo dopasowany do okularów powinien być na zero (okulary niwelują wadę)
    Dokładnie ja mam na 0
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mnie dziwi jedno. Mam wadę -0,5 a korekcję ustawioną na -3 i jeszcze brakuje. A wizjer przy takiej korekcji jest wielkości główki od szpilki :/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Mnie dziwi jedno. Mam wadę -0,5 a korekcję ustawioną na -3 i jeszcze brakuje. A wizjer przy takiej korekcji jest wielkości główki od szpilki :/
    Może źle ustawiasz :>
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

diabolique
    Gość
    To na kontrolę
    Ja mam szkła kontaktowe, więc nie ma problemu...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jaką kontrolę? O co chodzi? Myślisz, że aparat ma tę korekcję rozkalibrowaną ?

diabolique
    Gość
    Jaką kontrolę? O co chodzi? Myślisz, że aparat ma tę korekcję rozkalibrowaną ?
    Do okulisty na kontrolę. Może już nie masz -0,5.