Na oficjalnej widziałem tylko podstawową a ja szukam zaawansowanej.
jak dobrze poszukasz i czasem popytasz, to to forum moze byc zaawansowana instrukcja![]()
dodałabym tu jeszcze jedną możliwą przyczynę -robienie zdjęć z podglądem live view a nie przez wizjer z lv wyłączonym! Właśnie wczoraj (mój pierwszy dzień z lustrzanką) miałam powyższy problem, i dziś się okazało że zdjęcia robi natychmiast -przez wizjer a z niesamowicie długim opóźnieniem przy podglądzie lv.P. Wcisnąłem migawkę, ale zanim zrobiło sie zdjęcie minęło kilka sekund
O. Sprawdź czy nie masz włączonego samowyzwalacza (korpus aparatu na górze po prawej stronie przycisk pod znaczkiem lampy błyskowej) Druga opcja może to być włączona blokada lustra. opcje możesz wyłączyć wchodząc w menu aparatu wybierając ikonę aprat2 i zmieniając ustawienia w opcje "anti-shock" więcej informacji znajdziesz w instrukcji na str.54
E-510 nie ma aktywnego AF w trybie LV ...
Po nacisnięciu migawki lustro opada, aparat ustawia AF i po jego poprawnym ustawieniu robi zdjęcie ... Więc przebiega to troszke inaczej niż w kompakcie ...
P.S. Metoda ta zmienia sie w E-520
Swoją drogą ten temat powinien być o 510/520 ... Bo te aparaty różnią sie tylko kilkoma szczegółami ...
Ostatnio edytowane przez J.Graph ; 3.07.08 o 22:23
Myślę, że dla niezdecydowanych dużą pomocą może być przeczytanie instrukcji obsługi. Na podanej poniżej stronce jest duży wybór tego. Nie tylko do Olka.
Przyjenej lektury.
http://www.cyfrowe.pl/instrukcje.html
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Witam wszystkich klubowiczów Olympusa
Przepraszam jeśli moje pytania nie dotyczą tego wątku ale jestem nowy na tym forum i mam jeszcze problemy z poruszaniem się po watkach .
Moje pytanie dotyczy zestawu E520 z obiektywami 14-45 i 70-300 .
Chcę kupić ten zestaw i proszę wszystkich którzy już go mają o opinie .
Przede wszystkim jak z szumami i ostrością z obiektywów z zestawu .![]()
uff...
masz odpowiednie wątki na forum. Poczytaj. Znajdziesz tam wszystko.
# https://grizz.pl #