To nie wyostrzenie @fret. To refleksy kontrowego światła, które przedostało się pomiędzy źdźbłami trawy i rozświetliło "radary". Mea culpa.
A znaleźć fajny kadr z takim długonogim, to faktycznie trzeba się troch potarzać w trawie![]()
To nie wyostrzenie @fret. To refleksy kontrowego światła, które przedostało się pomiędzy źdźbłami trawy i rozświetliło "radary". Mea culpa.
A znaleźć fajny kadr z takim długonogim, to faktycznie trzeba się troch potarzać w trawie![]()
Robale prawie perfekcyjne, ale to wstrętne robale. Brrrr.
Może masz rzekę tą samą ale inną ?Może mnie coś zainspiruje do malowania. Lubię górskie klimaty.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Obróbka już jest w/g mnie OK, natomiast przeszkadzają mi refleksy światła na nodze w górze kadru i fragmencie nogi w dole.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
@wyszomirze było aż za dużo światłai mogłem zejść z ISO na w miarę bezpieczne 800. Powyżej niestety na jednolitych powierzchniach widać szum, a jego redukcja niestety wpływa na ogólna miękkość obrazu. I tak źle i tak niedobrze
.
Fajne jest to, jak pisałeś, to że mamy różne preferencje. Ja specjalnie wybrałem to ujęcie spośród kilku innych właśnie z powodu tych rozświetleń. Dla mnie to wartość dodana. Jak unikatowy znaczek pocztowy z jakimś uszkodzeniem.![]()
Dziś znowu, mimo że słonecznie, było zimno i mało modeli pokazało się na łące.
612
...
.
613
614
...
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 25.04.21 o 11:43
Sam łeb pająka z tymi oczyskami skojarzył mi się nie wiem czemu z mamutem![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2