O gęsi - nie będzie politycznie![]()
O gęsi - nie będzie politycznie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
.
524
525
526
...
...
527
528
529
530
...
Dziś plony odwiedzenia łąki opodal mojej ulicy. Dobór obiektywu nie najszczęśliwszy, bo manualne 180 mm ma zalety, ale parę wad też się znajdzie.
No ale nie ma co się rozżalać. "Następną razą" będzie lepiej.
531
532
533
534
535
536
537
Tu wkraczam na poletko kolegi @wyszomir. Nie podskoczę mu w tym temacie, ale uczyć się trzeba.
538
539
540
...
U mnie jeszcze takiej wiosny nie ma (jednak Dolny Śląsk to trochę cieplejsze okolice od centralnej Polski) aczkolwiek trochę motylków i pająków (głównie wałęsaki) też już widziałem. Fajne kadry, światło wolałbym nieco mniej ostre.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
@wyszomir światło przy owadach faktycznie fatalne. Ale załapały się przy okazji tych rozświetlonych pąków/kwiatów. Tak na rozgrzewkęI nie chcę też zakopać się i zatracić w krajobrazie
![]()
Coraz trudniej robią się na bagienkach. Zielenina rozrosła się nadmiernie, zasłaniając ewentualne modele. Wyłowienie w tej gęstwinie fruwadełek robi się mało przyjemne. A i "zielona"ciemnica robi się nadmierna.
Łatwiej uwiecznić to, co duże i wyraźne. Więc.... chop do Dussel...
541
542
543
544
545
546
547
548
...
Wiedziałem, wiedziałem że będą zepsute domy![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||