Miejsca za... super. Chciałbym tam być.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
...
158
159
160
161
...
Piękne krajobrazy. Chciałoby się tam pojechać - ale na stałe chyba w tak surowych okolicach nie chciałbym mieszkać.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie strasz... Bo gdyby to się spełniło to u nas w zimie chyba z +15 będzie - a latem - strach pomyśleć...
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dzięki, to jest samo południe Norwegii, więc nie ma tam tak surowych warunków jak na północy. Spodobałoby Ci się
Owszem w jednych miejscach topnieją, ale w innych powiększają się. Pozostaje mieć nadzieję, że jednak nie będzie to taka szybka zmiana. W przeciwnym razie będziemy mieli pustynię mazowiecko-brandemburską....
Skoro istnieje stara mapa Antarktydy, to chyba mamy do czynienia z cyklicznością warunków na Ziemi.
Surowy klimat panuje na północy i terenach górzystych. Zdjęcie poniżej zrobione na wysokości ca. 1000 mnpm. Czyli około 300 m niżej od Kopy w Karkonoszach. Dużych różnic nie widzę
162
...
Te 158 - 161 to tak jakby teraz były robione, też takie wiosenne.
![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Fajne nocne zdjęcia.
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...