.
1632
1633
1634
1635
1636
.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
„zmieniłem trochę swój sprzęt, i pewnie to przyczyna tej zmiany.”
Na co zmieniłeś sprzęt? Świetnie opanowane kontrasty. Szacunek.
Którego Panasonica kupiłeś? m4/3 czy pełnoklatkowy?
Niezależnie od tego jaki fajne makro nim robisz.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dzięki za dobre slowo.
Nie chcę już więcej puszek MFT. Mam starego Panasonica i leży w szafie.
Kupiłem już jakiś czas temu s5II. Czekał na trochę światła inmoją ochotę do zdjęć..
Jestem z niego zadowolony, tym bardziej że mimo trochę gorszej ergonomii względem N, dobrze się z nim dogaduję.
Na duży plus zasługuje łatwość w stosunku do N czy S obrabiania RAWów. Fajnie też działają z nim manuale.
Wszystkie fotki macro robiłem starymi tamronami 90 i 180 z bagnetem F. Dlaczego te stare? mają pierścienie przysłony i precyzyjnie działające pierścienie ostrości.
S5II ustawia całkiem inny WB i RAWy są jakby trochę lekko przekontrastowane. Oczywiście względem N. Stąd moje lekkie kłopoty z dotarciem się w obróbce.
Fajna puszka ze świetna stabilizacją. Mogę śmiało polecić. AF też jest całkiem dobry. Na pewno lepszy niż w Z6 czy Z7.
1638 - bardzo zajmująca wyobraźnię jest ta wazka uczepiona kłosa jak ostatniej deski ratunku.
TJ
.
Zmiana klimatu. Aby tak zwane tu oblechy z ekranu na biurko nie wylazły...
1645
1646
1647
1648
.
Ostatnia porcja 'oblechów' fajna, szkoda tylko że na 1643 nie udało Ci się ustawić tak by całe skrzydełka znalazły się w głębi ostrości. Krajobrazy jak zwykle u Ciebie piękne, obstawiam ze to gdzieś z pogranicza Włochy/Austria/Słowenia?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)