.
I znowu zawiało mnie do "wiatrakowa" ....
1037
1038
1039
1040
1041
1042
1043
1044
1045
.
.
I znowu zawiało mnie do "wiatrakowa" ....
1037
1038
1039
1040
1041
1042
1043
1044
1045
.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Fajne te wiatrakowe.
Wiatraki , kanały , mosteczki.
Ładne zdjęcia.
Fajne zdjęcia. Widać charakter holenderskiej prowincji.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Ładnie. Bardzo. A to wieczorowo-wschodnie - szczególnie wpadło mi w oko
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo mi miło, że fotki wpadły w oko i napisaliście o tym.@Bodzip ; Tamto było zachodnie, a te są wschodnie.
1046
1047
1048
1049
1050
.
1030 jak zwykle znakomite. I teraz nie wiem czy mam się na Ciebie wkurzać że masz lepsze miejscówki niż ja, czy też miejscówki są dobre wszędzie, tylko ja jestem d...a fotograf![]()
Zdjęcia i krajobraz przepiękne, najbardziej mnie ujęło 1045,
ale po głowie chodzi taka refleksja - ile to lat pracy zajęło, ile planowania, myślenia o skutkach, dążeniu do celu.
Ile pokoleń się złożyło żeby to zaplanować, zbudować i zagospodarować ziemię wydartą morzu. No i zabezpieczyć
przed zalaniem. Czapki z głów i wielkie uznanie dla tych ludzi.
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Dzięki @m_a_g za pochwałę.![]()
Dlaczego akurat 1030? Zdaję sobie sprawę, że popadłem w specyficzną manierę, z którą ciężko jest walczyć. Ciągnę podświadomie zdjęcia w określonym kierunku...Co to za diabeł?
Ale tu się nic nie dowiem bo tu same milczki są...
Nie widzę powodu dla którego miałbyś się wkurzać na mnie. Jeśli już chcesz wykonać normę wkurzania się. To może wkurz się na siebie, że nie masz takich miejscówek jak ja.Albo za to, że nie dostrzegasz swoich fajnych miejscówek , w których robisz świetne foty.
Nie można mieć wszystkiego. Ja głównie bawię się pejzażem, a Ty ptasiami. Całkowicie odmienna specyfika i podejście do tematu.
Jak ja pokazuję ptaki, to możesz zobaczyć jak się nie powinno tego robić.
Dziękuję bardzo.![]()
Refleksja ciekawa.
Chciałbym kiedyś się dowiedzieć, kto to faktycznie zbudował. Temat jest dość zawiły a źródła niespójne.
.
Ptak ciekawy, pytanie tylko czy on ma faktycznie takie czerwone jak terminator oczy, czy jest to efekt pracy suwakiem od cieni po całości zdjęcia?