Dobry wieczór. Zwracam się z prośbą. Chciałem zakupić dodatkowy aku do Olympusa EM10 mII. Ze względów finansowych szukałem zamiennika. Na stronie fotojokera wyszukałem więc:
https://www.e-fotojoker.pl/ProductDi...atalogId=16151
W opisie stoi jest, że pasuje do EM10 II. Udałem się do sklepu stacjonarnego okazało się, że akurat nie ma go fizycznie na sklepie. Sprzedawca zajrzał więc do sklepu internetowego, żeby go zamówić... po chwili zaczął coś tam kręcić nosem, gadał coś, że on nie będzie pasował, bo styki inaczej, i że może nie obsługiwać wszystkich funkcji aparatu, że on jakieś zaokrąglenia ma..... Zapytałem też o firmę Jupio bo też mają w ofercie model o nazwie "PS-BLS5". ...Ogólnie podsumował, że nie ma żadnych zamienników BLS-50.... Opuściłem więc sklep i wróciłem do dalszych poszukiwań w necie, z których wynika, że aku z linku jest jednak w pełni funkcjonalnym zamiennikiem. Pomocy, ma ktoś taki lub inny zamiennik? Zdaje sobie sprawy, że oryginał lepszy ale póki co potrzebuje doraźnie coś tańszego, w razie czego, bo nie jestem aż takim nałogowym pstrykaczem.