Witam wszystkich. Mam takie pytanie czy warto zakupić po atrakcyjnej cenie uszkodzony obiektyw M.zuiko 12-40 PRO 2,8. Sprzedający zarzeka się jest w 100% sprawny itd. Jakie jest Wasze zdanie, czy po upadku i takich uszkodzeniach obiektyw może być sprawny. Duża odległość sprawia że nie bardzo mam jak podjechać do sprzedającego i sprawdzić osobiście.
ja osobiście nie brałbym go, nie wiadomo na 100% czy sprawny, i zapomnij i jakimś filtrze, osłonie
Karol + Olek + kilka szkiełek
Zmasakrowany poważnym upadkiem. odpuść temat.
A ile sobie za niego życzy?
Konkurs OlyRulez! 2019 - Zapraszam! Olympus OM-D E-M10MkII + m.Zuiko 12-40 f/2.8 + m.Zuiko 45mm f/1.8
Zamieszczone przez zielonka Witam wszystkich. Mam takie pytanie czy warto zakupić po atrakcyjnej cenie uszkodzony obiektyw M.zuiko 12-40 PRO 2,8. Sprzedający zarzeka się jest w 100% sprawny itd. Jakie jest Wasze zdanie, czy po upadku Duża odległość sprawia że nie bardzo mam jak podjechać... Sprawdź ile kosztuje naprawa takiego obiektywu w serwisie Olympusa. Cena powinna zawierać upust na jego naprawę tj. wymianę obudowy i kalibrację w serwisie, no i stosowne wynagrodzenie za Twoją fatygę.
Ostatnio edytowane przez apz ; 17.11.19 o 12:19
E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue;|| X-T1,:X-M1; garść słoików; Hauwei P20 Pro
po co takie kombinacje ? kupić sprawny bez śladów tak dużego uszkodzenia, ale drożej, chytry traci dwa razy !!
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Zamieszczone przez viruuss po co takie kombinacje ? kupić sprawny bez śladów tak dużego uszkodzenia, ale drożej, chytry traci dwa razy !! Gdybym miał kasę na nowy czy używany to bym nawet na niego nie spojrzał. - - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - - Zamieszczone przez stpman A ile sobie za niego życzy? 750zł sobie życzy za ten obiektyw.
nie warto
Zamieszczone przez zielonka Gdybym miał kasę na nowy czy używany to bym nawet na niego nie spojrzał. 750zł sobie życzy za ten obiektyw. dozbieraj
Sprawdziłbym czy rzeczywiście jest sprawny. Tulipan pewnie da się dopasować, mam takiego montowanego na zewnątrz obiektywu, co prawda o innej średnicy, ale może i do tego znalazłby się. O filtrach można zapomnieć. Jeśli by ci pasował, to może warto wziąć, po utargowaniu ceny do, np. 500 pln.
jest dobrze
Zasady na forum