Piękny efekt dały chmury na 2225 i bardzo sympatyczny renifer - na... chyba 2227 (wstawiając zdjęcie zapomniałeś dopisać numeru)
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Fajne krajobrazy z czerwonymi domkami na palach. Początkowo myślałem że budują na palach ze względu na zmieniający się poziom wody, ale zasięg trawy wskazuje że aż tak wysoko woda się nie podnosi. Chyba więc to pragnienie uzyskania poziomej podłogi bez podkuwania skały narzuca wysokość pali.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Oczywiście pale umożliwiają wypoziomowanie konstrukcji i postawienie jej maksymalnie blisko wody. Te czerwone domki nazywają się Rorbu. Czyli w skrócie domki rybackie.
Były kiedyś budowane dla zapewnienia rybakom "zaplecza" na czas połowów.
Teraz stały się bardziej częścią rynku turystycznego promującego połów ryb dla turystów z całego świata.
Poziom wody nie zmienia się aż tak bardzo. Bardziej dokuczliwy jest prąd wody jaki wywołują pływy.
Można wejść do wody na odległość paru metrów od brzegu, i już do niego nie wrócić...
2235
2236
2237
2238
2239
2240
.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Przyjemne w odbiorze skandynawskie klimaty![]()
Bardzo przyjemnie się ogląda, nie mam ulubionej foty bo wszystkie nieco inne i ciekawe. Obróbka też nie przesadzona i miła dla oka, rzekłbym naturalna. Czym robiłem zdjęcia?
Hmmm, czuję niedosyt na 2243. Brakuje mi dołu. Woda, kanion i szczelina w skale która prowadzi do... ?
2245 - piękny przykład "drapania" przez lodowiec![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.