Faktycznie kolory roślinności są bardziej intensywne co dodaje dodatkowego uroku zdjęciom. A kadry z ostatnich wstawek - jak zwykle w tym wątku - śliczne.
Faktycznie kolory roślinności są bardziej intensywne co dodaje dodatkowego uroku zdjęciom. A kadry z ostatnich wstawek - jak zwykle w tym wątku - śliczne.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
794 bardzo bardzo.... Reszta też trzyma poziom.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Pięknie to słoneczko maluje okolicę tworząc niesamowite obrazy.
pozdrawiam Wiejo
Ostatnie przebłyski światła słonecznego tamtego dnia w Telemarku...
797
...
Patrząc na ten domek z ostatniego zdjęcia , zastanawiam się czy chciałbym tam mieszkać.
I nie wiem![]()
Tam zawsze są piękne wieczory, no prawie zawsze ... jak jest fajna pogoda. No i ciekawe górki na podwórku
![]()
Oglądając te foty można odnieść wrażenie że to piękny słoneczny kraj. Ponoć w Bergen deszcz pada tylko 360 dni w roku.
Jacek
@yac jeśli tylko tyle razy tam pada deszcz, to są szczęśliwcami.
Ale fenomen tego wszystkiego polega na tym, co się dzieje pomiędzy opadami. I nie ważne co pada... grad, śnieg czy deszcz.
A to że jest słonecznie, nie znaczy wcale, że jest ciepło. "Na ostatniej focie" jest ca. 3 st. i bardzo nieprzyjemny wiatr. Ja byłem ubrany w kilka warstw ciuchów. I nie powiedziałbym, że było cieplusio i przyjemnie.
To kraj z pogodą o bardzo dużej dynamice. W naszych górach pogoda może diametralnie się zmienić w ciągu godziny, A tam bywa tak, że pogoda zmienia się w ciągu godziny parę razy.![]()
Nie odczuwam tej niesprzyjającej aury, skupiam się na podziwianiu pięknych widoków które prezentujesz. Zapewniam też, że mając takie piękno przed sobą to nie zwracałbym uwagi na panujące wokół mnie warunki.
pozdrawiam Wiejo