.
Jotunheimen po raz kolejny...
1847
1848
1849
1850
.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Ładnie tam, oj ładnie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Widzę że przegapiłem kilka wpisów i znowu to samo.. pięęękne widoczki.
Patrząc na ostatnie przypomniał mi się stary film o domku w Karkonoszach (jak ktoś nie zna to polecam)
Jacek
Dzięki.
Do "mojego" domku zimą autem się nie dostaniesz. Dwu trzy metrowe zaspy. Tylko "śmigło".
Chyba takie zimy ns razie w Karkonosze nie przyjdą. : ) A i jelcz z filmu wydaje się być czymś nie na miejscu w czasach Scanii, DAFów i innych SRAffów.
Dla młodzieży to może być szok poznawczy, że nasz kraj, mimo że systematycznie rabowany. To mimo wszystko, po wielu latach niewoli., był w miarę samowystarczalny.
Ale to historia. Teraz w dobie wacików z Chin już nic nam nie grozi. Poza nami samymi.
1852
1853
1854
1855
.
Bardzo urocze foteczki, krajobrazy pyszne, chmurne, górskie i zaciszne.
TJ
Chciałem Ci podnieść reputację dowalając punktem ale system..
Nie idzie się nudzić przy tych fotach.
Jacek
Wiem, że z "latadła" można zobaczyć świat zupełnie inny niż widziany własnymi oczami z ziemi, ale ja jednak bardziej lubię takie klasyczne ujęcia jak 1854.
Piękne miejsce, piękne światło, pięknie złapane.
Dzięki za odwiedziny i wpisy.
System to system.
Wszystko chce mieć pod kontrolą i modelować rzeczywistość. .
Ja jednak bardzo lubię zdjęcia z latadeł. Wzniesienie się dodaje obrazowi trzeci wymiar. Niewielkim kosztem zyskuje się bardziej całościowe spojrzenie na scenę.
Stojąc przed budynkiem i robiąc zdjęcie, otrzymujesz tylko płaski obraz fasady. Unosząc się w powietrze i spoglądając z góry otrzymujesz informacje o fasadzie, kształcie budynku jako bryły i o jego otoczeniu,
Trzy w jednym .
Przywołane przez Ciebie zdjęcie byłoby trudne do zrobienia dronem.
Po pierwsze godzina pierwsza w nocy.
Po drugie zrobiona z czyjegoś podwórka.
Jeszcze sprawia mi kłopoty latanie latadłem w ciemności.
Może kiedyś...
1856