.
Dziękuję koledzy. Nie jestem mocny w takich klimatach jak na zdjęciu 1574, ale nie poddaję się.
@wyszomirze podejrzewam, że w tym małym domku nikt nie mieszka.
Trzymają tam zapewne jakieś graty do łodzi.
1575
1576
1577
.
.
Dziękuję koledzy. Nie jestem mocny w takich klimatach jak na zdjęciu 1574, ale nie poddaję się.
@wyszomirze podejrzewam, że w tym małym domku nikt nie mieszka.
Trzymają tam zapewne jakieś graty do łodzi.
1575
1576
1577
.
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
1575 - czy przy tak dużym natężeniu ruchu - ludź przechodzi po pasach czy po skosie ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
@Bodzip
Ach drogi Bogdanie...
Gdybym dostąpił zaszczytu stania się uczestnikiem komuny, do której należy to miasteczko. To pierwszą rzeczą jaką... No może nie pierwszą, Ale jako jedną z pierwszych które bym zrobił, byłaby prośba do lokalnych władz w sprawie postawienia
na rzeczonym skrzyżowaniu systemu sygnalizacji świetlnej.
Prośbę swoją motywowałbym zwiększeniem bezpieczeństwa w strefie zagrożenia , jakim jest ruchliwe skrzyżowanie. Szczególnie dla ludzi pochłoniętych treściami sączącymi się z ekranu smartfona, czy też ust ukochanej małżonki.
Zapewne tą grupę można by jeszcze spokojnie powiększyć o dowolną grupę społeczna i nie tylko...
Na razie jednak w oczekiwaniu na znalezienie odpowiedniego domu w tej zacnej okolicy, mogę sobie tutaj popisać trochę głupotek.
Fajnie by się tam mieszkało, bo ludzie tam bardzo przemyślni. Popatrz, nie pchają się na ruchliwą ulicę. Czekaja cierpliwie na ławeczce , aż minie nasilenie ruchu komunikacyjnego. Podoba mi się to.
1578
1579
1580
1581
1582
1583
1584
1585
.
Faktycznie, tłumy się przewalają
Bardzo ładna seria![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tak tak @Bodzip , mniej więcej jak przez mój wątek.![]()
.
Ciąg dalszy norweskiej riwiery...
1586
1587
1688
1689
1690
1691
1692
.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 6.11.22 o 14:54
Z ostatniej serii 1691 wspaniałe światło, kadr z domkami 1587 bardzo ciekawy
1568 i 1569- świetne
1572- dom po lewej jest dla mnie nieakceptowalnie nieostry
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
chyba 100 zdjęć gdzieś Ci zaginęło![]()
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
.
Dzięki za dobre słowo.
@Koriolan miło że się podoba.
1572 jest faktycznie w głębi kadru "mięciutkie". Miewam słabość do sigmy 24mm 1.4...
I mimo że szkło jest tragicznie miękkie na brzegach przy prawie całkowitym otwarciu. I do krajobrazu właściwie nie nadaje z takimi ustawieniami.
Ja bardzo lubię taki efekt. A domek wyszedł mniej ostry od prawej strony kadru, bo to 2/3 kadru popełnione na F 2 i czasie 1/13 sek.
Taki los jak światło "zabrali'. Albo albo
Dalej Riwiera...
Oj nie było mi łatwo te fotki edytować....Co wyszło to wyszło. Lepiej w chwili obecnej nie potrafię.
1693
1694
1695
1696
.