Tak masz rację @wyszomirze. Tak bawią się "Norki" . Trenują cierpliwość, bo po każdej zimie muszą stawiać te maszkary na nowo.![]()
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Pamiętam ze swojego (niestety jedynego) wyjazdu do Norwegii sprzed ok. 20 lat że przy drogach mnóstwo takich kamiennych piramidek stało. Podobno nazywali je trollami.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Wspomniałem o Słowakach bo cała droga na Rysy z ich strony była upstrzona takimi maszkarkami. Nawet córka mnie pytała czy to drogowskazy (szlakowskazy)Faktem jest, że przy ich znakowaniu szlaków to było pomocne. Nie znaczy to że na Rysy bym nie trafił
Czesi za to podpierają głazy małymi patyczkami. A "nasi" wszystko to zapożyczają![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ach @Bodzip jesteś niesprawiedliwy dla "naszych". Wiesz jak "nasi", pięknie nauczyli wielu ludzi z innych krajów, pewnych polskich słów. Ja tak nie potrafię nimi władać....
Chcę odpisać Ci @zigger... ale o co tu chodzi ?.... "Podzielam"... Na opłatek jeszcze za wcześnie, no i mówi się "dzielę się"...
Aż zajrzałem na górę i już wiem.
Miło mi bardzo.
1559
1560
1561
1562
.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 27.10.22 o 18:51
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
1559 jest cudne. I miejsce i zdjęcie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
1559 i 1562. Chyba jednak ze wskazaniem na 1562.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)