Strona 155 z 259 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.541 do 1.550 z 2584

Wątek: Paparapa czyli tam gdzie oczy poprowadzą.

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Na dworze?
    Spaceruj do woli, ile tylko dusza zapragnie.
    Mały czerwony domek. Ile razy przejeżdżam koło niego, do głowy przychodzi myśl....
    Pomieszkać w nim przez chwilę....

1093

To pustelnia, masz zadatki na Pustelnika?
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Ale tam jest zajebiscie. Tylko jak śnieg, wieje i mróz, to już tak zajebiscie nie jest.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ale tam jest zajebiscie. Tylko jak śnieg, wieje i mróz, to już tak zajebiscie nie jest.
    Jak zgromadzisz opal i żarcie w tym drugim, starszym domku, rybę zanęcisz, i czasami coś złowisz , to czemu nie. W końcu ocean z rzadka zamarza we fiordach tez.
    więcej jak wymiennik do pompy ciepła wrzucisz do wody i zakotwiczysz na dnie, a obok postawisz maszynkę do produkcji prądu z fal i pływów, to nawet paneli fotowoltaicznych nie będziesz musiał instalować i ogrzejesz chałupę za free...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rysiek_O Zobacz posta
    [/CENTER]

To pustelnia, masz zadatki na Pustelnika?
    Obawiam się że tak Tam przypomniałem sobie jak to jest nie spotkać ludzi przez dzień, dwa albo i trzy. Kiedyś tak było w Bieszczadach, ale to nie wszyscy pamiętają.

Pociechą jest to, że nie musisz martwić się lodówkę.....

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak zgromadzisz opal i żarcie w tym drugim, starszym domku, rybę zanęcisz, i czasami coś złowisz , to czemu nie. W końcu ocean z rzadka zamarza we fiordach tez.
    więcej jak wymiennik do pompy ciepła wrzucisz do wody i zakotwiczysz na dnie, a obok postawisz maszynkę do produkcji prądu z fal i pływów, to nawet paneli fotowoltaicznych nie będziesz musiał instalować i ogrzejesz chałupę za free...
    Prawie ze wszystkim się zgodzę. Tylko ta woda to jezioro i nici z zanęcania i rybek. No chyba,ze zadbasz o przerębel i będziesz go pielęgnował jak niemowlę.

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Obawiam się że tak Tam przypomniałem sobie jak to jest nie spotkać ludzi przez dzień, dwa albo i trzy. Kiedyś tak było w Bieszczadach, ale to nie wszyscy pamiętają.
    Oooo, to Ty już starawy jesteś
    Ale czasów gdy UPA w Bieszczadach było to nie pamiętasz. Ja miałem wtedy 6 lat jak porwali mojemu ojcu chłopaka z budowy w Rzepedzi. Jak przez mgłę pamiętam. I ojciec nas (z bratem) wtedy wygonił do domu ze względu na nasze bezpieczeństwo.
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Przeglądając można się odurzyć w pięknie tych terenów.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Ale czasów gdy UPA w Bieszczadach było to nie pamiętasz. Ja miałem wtedy 6 lat jak porwali mojemu ojcu chłopaka z budowy w Rzepedzi. Jak przez mgłę pamiętam. I ojciec nas (z bratem) wtedy wygonił do domu ze względu na nasze bezpieczeństwo.
    Z tego co pamiętam o Twoim wieku musiało to być na początku lat 60-tych. Przyznam się, ze zaskoczyło mnie, że wtedy jeszcze UPA w Polsce działało.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria

Moi Staruszkowie jeździli w Bieszczady w latach 60 - rzeczywiście było to wtedy odludzie, chociaż już była "Wielka Pętla" i budowano "Małą Pętlę". Tata opowiadał, że na szlakach było więcej żmij niż ludzi.
    Ja byłem pierwszy raz w 1983 roku na obozie wędrownym z Ustrzyk Dolnych do Cisnej - mieszkaliśmy w schroniskach PTSMu. Przemieszczaliśmy się na piechotę lub auto-stopem. Na niektórych odcinkach samochód widziało się raz na godzinę.
    Potem jeździłem wiele razy z bratem pod namiot - były odcinki że przez cały dzień marszu nie spotykało się nikogo - szczególnie w rejonie Chryszczatej i Wołosania. Na Połoninach już jednak ludzi było więcej, ale też pamiętam że jak szliśmy z Ustrzyk Górnych do Wetliny przez Rawki, to po południu na Dziale byliśmy sami. A za wejście na Kremenaros można było wylądować w areszcie - i to niekoniecznie polskim.
    Czasem mi tęskno za takimi miejscami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak zgromadzisz opal i żarcie w tym drugim, starszym domku, rybę zanęcisz, i czasami coś złowisz , to czemu nie.
    Prawie ze wszystkim się zgodzę. Tylko ta woda to jezioro i nici z zanęcania i rybek.
    Jeśli już, to też byłbym za wyciągnięciem czegoś raczej z morskiej wody A sam domek bardzo sympatyczny. Ciekawe czy się skusisz?
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Z tego co pamiętam o Twoim wieku musiało to być na początku lat 60-tych. Przyznam się, ze zaskoczyło mnie, że wtedy jeszcze UPA w Polsce działało.
    Marku, opisywałem to gdzieś w moim wątku z Bieszczad -> https://forum.olympusclub.pl/threads...highlight=suck
    ale tam jest tyle wpisów że nie powiem dokładnie gdzie. @paparapa, mam nadzieję że nas nie pogonisz za zrobienie Ci kipiszu z wątku