cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Też mi najbardziej pasuje 1002. Patrząc aż wydaje się że słychać szum tej pędzącej wody.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
1004 jest super
Rzeźbiony lód i skały
![]()
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Dzięki.
Sztafaż nie jest tam łatwy do znalezienia.Wożenie łódki vikinga od Bogdana nie jest wygodne, a i nie wszędzie pasuje.
Ale dzięki za wskazówki.
A teraz "deszczowa piosenka" w drodze....
1005
1006
1007
...
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ad.1 @Mirek54 mówił, że woda ma żyć
Ad.2 nie jest - zmień monitor![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Miło że Ci się podoba.
Woda wyszła jak wyszła. Na ten obiektyw nie mam możliwości montażu filtrów. Domknięcie do 16 i ISO na minimum... i tak wyszło
Sprawa głębokości cieni to w mojej opinii to sprawa indywidualna. Smoliste nie są i utraty szczegółów nie ma. Mi takie pasują. Ty widać wolisz inne.
Monitor ma w pewnym zakresie znaczenie, a zwłaszcza gdy nie jest skalibrowany. Ale nie jest to chyba, żadną tajemnicą
Tiaaa .... z tą wodą to nie takie proste Bogdanie.
1008
1009
1010
...
Hej, a co do tego ma histogram ?
Pipeta i histogram powiedzą Ci, że w cieniach jest ciemno, ale nie czarno. Ale, jak masz monitor jasny lub rozjaśniony to cienie wyjdą nie takie ciemne, a jak masz monitor przyciemniony to cienie wyjdą prawie czarne. Histogram nic tu nie ma do gadania. U Henia pewnie jest ciemniejszy monitor i tyle.