A nie. kolego... To @Bodzip na Jawie.![]()
A nie. kolego... To @Bodzip na Jawie.![]()
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
Ciekawy efekt ze światłami samochodów. Zastanawiało mnie że niektóre są rozmyte na bardzo długim odcinku a kilka jest punktowych - jakby te samochody stały na drodze (a nie wydaje mi się by miejsce zachęcało do parkowania) lub tylko na moment mrugały światłami. Ale chyba po prostu były tam wyższe głazy poboczu przez które tylko w niektórych miejscach przebłyskiwały światła.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Na pewno mrugali światłami, żeby ostrzec przed suszarkami
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
1806 - Prometeusz, zdjęcia próbne![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
1793, 1975, 1976, mostek też...Ładne miejsca, góry i jeziora... super. Oglądam z przyjemnością.
Dziękuję za dobre słowo Koledzy. No no, Prometeusz... To brzmi dumnie.
Faktycznie przerwy w smudze świateł zrobiły kamienie stojące przy drodze. A powód że widać dwa światła, jest taki że w tm miejscu jest zakręt drogi. I przez kilka chwil samochód jechał na wprost mnie.
Tafjord dość traumatyczne miejsce dla norwegów. Zwłaszcza tych żyjących wokół fiordów. Mimo że ci ludzie nie żyją na wulkanie, ich życie jest wciąż zagrożone.
Rok 1934 był bardzo zły dla mieszkańców tej miejscowości. https://www.lifeinnorway.net/tafjord-tsunami/
Obecnie zagrożonych miejsc w Norwegii jest kilka.
Ponury deszczowy Tafjord dziś. Z osuwiskiem na wprost. Z lotu kamienia oczywiście...
1807
I na dokładkę kawałek Drogi Atlantyckiej. Niestety pogoda, jak przeważnie, nie rozpieszcza w ty miejscu.
1808
1809
.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 2.03.23 o 13:03
No niestety, ci co mieszkają w fiordach i zatokach mają pod górkę.
Zatoka Lituya na Alasce - rok 1958 ... upss miałem 3 latkaFala miała od 520 do 540 m wysokości
Fiord Taan na Alasce - rok 2015. Fala miała ok 190 m wysokości.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 4.03.23 o 00:08
Ostatnie trzy świetne, a już panoramka - cud, miód i orzeszki. Śliczna.