W Mark III grip jest trochę lepszy. Natomiast jeśli ktoś lubi małe aparaty i kilka takich już używał, to z pewnością przerobił już dużo gorsze gripy niż ten w Mark II![]()
W Mark III grip jest trochę lepszy. Natomiast jeśli ktoś lubi małe aparaty i kilka takich już używał, to z pewnością przerobił już dużo gorsze gripy niż ten w Mark II![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
... trochę masz racji , ale nie do końca . Ja poszukując nowego body rozważałem i fuiji i sony i panasonica . Panasonica bardziej , bo mam jeszcze m10 mk1 i kilka szkiełek do m4/3. Ale tez byłem w sklepach i macałem wszystkie możliwe , interesujące mnie body pod moje preferencje . Zakup m10 mk2 to był przypadek cenowy (okazja) i nagle okazało się , ze jestem jak w dopasowanych majtkach , skarpetkach i rękawiczkach razem . A napis , to ja często mam zaklejony i bynajmniej nie ze wstydu ..![]()
Zestaw z 12-45 jest droższy od samej puszki o około 1800 zł, ale jeśli korzystasz z rabatów, to może wyjść 1500 albo nawet i mniej.
Ja właśnie wróciłem ze spaceru, potestowałem trochę stabilizację w E-M5 III. 1 sekunda z ręki na 45 mm to dla nie niej pikuś:
G9 | PL50-200 | PL8-18 | E-M5-II | E-M1-II | 12-100 Pro | 75 1.8 | 45 1.2 Pro
Zaskoczeń żadnych nie było, bo znam prawie każdy aparat Olka wyprodukowany w ostatniej dekadzie, a E-M5 III to głównie aktualizacja przestarzałych bebechów. Jakość zdjęć dobra jak na m4/3, sprawność działania na najwyższym poziomie, ergonomia przypadła mi do gustu. Dobry sprzęt, krótko mówiąc![]()
W jaki sposób w podglądzie zdjęcia mogę odczytać informacje o tym, jakie były ustawienia krzywej, nasycenia i kontrastu?
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.