Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Piękne krajobrazy![]()
Ciekawa relacja.
Islandia mekka nowożeńców.
Będzie DC-3 ?![]()
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...
odwiedziłam ten wątek już dobre kilka jak nie kilkanaście razy - i normalnie nie mogę się zebrać by coś napisać![]()
Islandia jest na mej short liście miejsc do zwiedzenia na pewno - i kiedyś to nastąpi![]()
także tym chętniej oglądam Twoje obrazki![]()
fajne opisy i foty - 7 się podoba bardzo
6 jest cudna -a w zasadzie bylaby bo mam wrażenie że leci na łeb na szyję w lewo - przez co się wylewa - mostek w oddali jest krzywy i mnie razi po oczach
pewnie przydałby się szerszy kąt albo sklejanie z kilku kadrow... - niemniej miejsce niesamowite
4 też całkiem przyjemna - ale też mam wrażenie że lekko leci (analogicznie jak 3)
2 supera 1 dla mnie ciut przesadzona na niebie w obróbce - ale to zapewne kwestia gustu - niemniej miejsce i moment ekstra
![]()
czekam z niecierpliwością na więcej![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Dzięki za odwiedzenie. Jeśli czas pozwoli, to wrzucę dzisiaj kolejną porcję. Przy zdjęciu 3 nawet nie leci tak bardzo ale przy pozostałych, które wymieniłaś rzeczywiście przydałoby się prostowanie. Co do zdjęcia 1 to tutaj Cię zdziwię, bo nie było w niebie jakiejś specjalnie dużej obróbki. Fotka pod słońce, filtr polaryzacyjny + połówkowy szary typu cocin lub delikatne jeszcze gradientowe dociemnienie. Poza tym chyba nic tam nie mieszałem. Swoją drogą dobrze, że zwróciłaś mi uwagę na to prostowanie. Jakoś jak człowiek sam wpatruje się w zdjęcie to nie zauważa.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Wodospady...natura jest piękna. Świetne foty.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Bardzo przyjemne widoki, piękny kraj odwiedziłeś, czekam na kolejne odsłony...
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Kurde - Islandia wydaje się być fotograficznym samograjem. Nie widziałem jeszcze słabych zdjęć z tej wyspy. Te tutaj również oglądam z przyjemnością!
mam nadzieje ze coś wkrótce nam jeszcze pokażesz![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22