Witam wszystkich serdecznie. Bedzie to moja pierwsza relacja na tym forum.W tym roku postanowiliśmy z zona wybrać się do Afryki,konkretnie do Tanzanii gdzie spędziliśmy około 4 dni, w tym 3 pełne dni na safari oraz po safari polecieliśmy odpoczywać na Zanzibar.
Wszystkie zdjęcia robiłem Olkiem OMD 10 III + panas 100-300 + olek 17/1.8 oraz Samsungiem s10 Plus.
Proszę wszystkich o wyrozumiałość ,ponieważ fotograf ze mnie żaden. A możne coś udało mi się dobrze zrobić ,ale nie nastawiałbym się na to heheheh.
Podroż rozpoczęliśmy z Brukseli z międzylądowaniem w Dubaju.Po kilku godzinkach wsiedliśmy w samolot do Tanzanii na lotnisko Kilimandżaro.
Po przylocie nie obyło się bez niespodzianek.Nauczeni doświadczeniem rozłożyliśmy swoje ubrania tak mniej więcej po równo w dwie walizki,żeby w razie zgubienia walizki przez linie lotnicze co już nam się zdarzało, mieć cokolwiek z ubrań. Ale nie wzięliśmy pod uwagę tego ze tym razem dwie się zgubią. Zostaliśmy bez niczego a za 2 dni wyruszamy na Safari. Chcieliśmy coś sobie kupić na miejscu ,ale tam nic nie ma.Dosłownie.Na całe szczęście w dniu wyjazdu a właściwie w nocy nasze walizki zjawiły sie w hotelu. i tak wyruszylismy do pierwszego parku-Tarangire National Park.
W koncu dotarlismy do parku.Po załatwieniu wszsytkich formalnosci pozwolono nam wjechac .
Bywały momenty ze przez godzine lub wiecej nie widzielismy zadnych zwierzat,ale pozniej zostało nam to wynagrodzone.
Pumba czyli guziec taka swinia z Afryki.
Male stadko lwów
Zeberki-według mnie stworzone do fotografii.
Park ten slynie z ogronych i starych Baobabów.
A tutaj zatrzymalismy sie ,aby zobaczyc uczte Gepardów.
Wiecej zdjec w nastepnym poscie.Troche mało czasu mam ,ale postaram sie jak najszybciej dodawac nastepne posty.Krytyka dozwolona ,ale bezprzesady))
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Pytanie techniczne.Jak moge dodawac zdjecia w wiekszym formacie niz te miniatury?