Witam,
Ostatnio na forum pisałem w 2004 roku, ale miło że konto nadal działa
Z powodu mojego połrocznego dziecka nadszedł czas zmienić C-4000 na coś szybszego - c-4000 jest bardzo dobrym aparatem, ale do obiektów bardziej .. statycznych.
Moje wymagania:
- aparat ma być mały, płaski, bez wystających elementów, ma się mieścić do kieszeni
- musi być szybki (mały shutter lag) - wiadomo, będę robił zdjęcia dziecku
- nie musi mieć koniecznie ustawień manualnych, wystarczą dobre tryby automatyczne
- stabilizacja obrazu (ideałem byłaby optyczna)
- matryca 6-8mp
- wszelkie bajery typu BrightCapture, TruePic III, wykrywanie twarzy itd - mile widziane o ile pomagają uzyskać lepsze zdjęcie w danym momencie
- może się narażę niektórym, ale warunkiem jest kręcenie filmów z dźwiękiem. Tak, wiem, kamera jest do filmów, ale nie będę taskał ze sobą wszystkiego. Jak młody zacznie robić śmieszne rzeczy to chcę przełączyć na tryb "film" i kręcić. Ideałem byłoby VGA z 30 kl/s.
Wstępny wybór padł na FE-340 - spełnia praktycznie wszystkie wymagania (jakość zdjęć i poziom szumów jest do przyjęcia za tą cenę), ale wg specyfikacji na www olympusa "Jakość filmu: 640 x 480 / 30 kadry na sekundę Czas nagrywania: 10 s". No i kicha. Przeczytałem tu na forum, że może pomóc karta xd H, np firmy fuji, ale chyba nikt nie potwierdził że mu to zadziałało..
Może ktoś rozwiązał problem 10sek nagrywania lub macie inne propozycje na aparat dla mnie?
-----
edit: temat pasuje do tego podforum (pytanie o 10 sek), a także do "Co kupić". W razie potrzeby można przenieść tam gdzie pasuje bardziej.

Odpowiedz z cytatem