Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Olympus FE-340 lub inny?

Awatar WojTech
    Mieszka w
    Bochnia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Olympus FE-340 lub inny?

Witam,

Ostatnio na forum pisałem w 2004 roku, ale miło że konto nadal działa

Z powodu mojego połrocznego dziecka nadszedł czas zmienić C-4000 na coś szybszego - c-4000 jest bardzo dobrym aparatem, ale do obiektów bardziej .. statycznych.

Moje wymagania:
    - aparat ma być mały, płaski, bez wystających elementów, ma się mieścić do kieszeni
    - musi być szybki (mały shutter lag) - wiadomo, będę robił zdjęcia dziecku
    - nie musi mieć koniecznie ustawień manualnych, wystarczą dobre tryby automatyczne
    - stabilizacja obrazu (ideałem byłaby optyczna)
    - matryca 6-8mp
    - wszelkie bajery typu BrightCapture, TruePic III, wykrywanie twarzy itd - mile widziane o ile pomagają uzyskać lepsze zdjęcie w danym momencie
    - może się narażę niektórym, ale warunkiem jest kręcenie filmów z dźwiękiem. Tak, wiem, kamera jest do filmów, ale nie będę taskał ze sobą wszystkiego. Jak młody zacznie robić śmieszne rzeczy to chcę przełączyć na tryb "film" i kręcić. Ideałem byłoby VGA z 30 kl/s.

Wstępny wybór padł na FE-340 - spełnia praktycznie wszystkie wymagania (jakość zdjęć i poziom szumów jest do przyjęcia za tą cenę), ale wg specyfikacji na www olympusa "Jakość filmu: 640 x 480 / 30 kadry na sekundę Czas nagrywania: 10 s". No i kicha. Przeczytałem tu na forum, że może pomóc karta xd H, np firmy fuji, ale chyba nikt nie potwierdził że mu to zadziałało..

Może ktoś rozwiązał problem 10sek nagrywania lub macie inne propozycje na aparat dla mnie?

-----

edit: temat pasuje do tego podforum (pytanie o 10 sek), a także do "Co kupić". W razie potrzeby można przenieść tam gdzie pasuje bardziej.
    Ostatnio edytowane przez WojTech ; 13.05.08 o 14:54 Powód: wątpliwości co do działu
    Olympus C4000Z, Kingston 128 + 16 MB, ładowarka MW 8168, aku 4x sanyo 2100, tulejka, szkielko uv, dekielek.

They left without me.. They do this every year..

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WojTech jak widzę kreci Cię kręcenie filmów! Do filmików w dobrej rozdzielczosci nadają się Kodaki np. V1273, V1073 i np. Panasoniki FX500/ drogi, ale dobry/ lub FX35, czy tańszy FS20 a przy tym to kieszonkowcy i zwłaszcza panasy dysponują czymś sprawdzonym w boju, a czego nie należy lekceważyć- stabilizacją optyczną i szerokim zoomem od 28/30/32 Ten FE-340 to ładny kompakcik, ale filmy kręcic to nie nim. Pozdrawiam.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Bateria

Witam.

Mam pytanie dla posiadaczy Olympus'a FE-340....
    A dotyczy ono baterii.... Jak długo ona wytrzymuje??
    wiem że w tym aparacie jest bateria 750 mAh.... i tak sie zastanawiam czy długo wytrzymuje...

Pozdrawiam....

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dexter_87 wg tabelki: http://www.steves-digicams.com/2008_...340.html#specs to można 240fotek strzelić, czyli średnio. Pozdrawiam.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Fe-340

Witam.

Mam pytanie odnośnie Olypmusa FE-340.
    Otóż jak pewnie wiecie w aparacie tym jest bateria litowo-jonowa...
    Chciałem sie zapytać czy przy pierwszych ładowaniach obowiązuje taka sama zasada jak w przypadku telefonów komórkowych?? Tzn. tzw. FORMATOWANIE....3-krotne ładowanie po 10 h i rozładowanie...??

Pozdrawiam....

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Te LI-42B nie maja efektu pamięciowego i mozna je zawsze nawet bez rozładowania doładować: http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...aceb8b8d57abcd

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam !!!

Mam pytanie, posiadam Olympusa Fe35 i od jakiegoś czasu mimo zakupu nowych akumulatorów pokazuje mi się, że są nie naładowane, a za moment, że są nabite do granic możliwości. Robię sobie zdjęcia i nagle się wyłącza. Wiecie czego to może być przyczyna?
    Serdeczne dzięki za pomoc

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Ja nie wiem

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vgashare Zobacz posta
    Mam pytanie, posiadam Olympusa Fe35 i od jakiegoś czasu mimo zakupu nowych akumulatorów pokazuje mi się, że są nie naładowane, a za moment, że są nabite do granic możliwości. Robię sobie zdjęcia i nagle się wyłącza. Wiecie czego to może być przyczyna?
    Serdeczne dzięki za pomoc
    Jeżeli testowałeś na kilku kompletach akumulatorów to zapewne problem jest z aparatem. Na początek zmień oprogramowanie.
    .