no własnie miałam pytać o te podłogi - trochę strach po tym łazić ... ogromna to była tragedia
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM... Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami.. szlajający się gulasz goni króliki - zapraszam gulasz goni po górach - zapraszam równie gorąco gulasz się szlaja - Kolumbia - zapraszam na coś nowego
http://fotorogowski.pl/
Maszewo to typowa wioska tamtych czasów. Miała sklep i pałac kultury czyli zwykły barak z agitacyjnymi plakatami itp oraz kinem które tutaj na obrazku widzimy. Oczywiście puszczano głównie filmy propagandowe typu: 'Bataliony proszą o ogień'
W Czarnobylu byłem dość dawno - 2007 rok. Z tego co wiem, od paru lat jest zakaz wchodzenia do budynków, stad moje pytanie jak to wyglądało w czasie Twojego pobytu?
Moje wątki : Ciekawe muzea / Militaria wszelakie / Maszyny, mechanizmy, urządzenia etc. / Fontanny, pomniki, obeliski itp. / Modele, makiety, dioramy...
przerażające i smutne widoki ....
Spotkajmy się na Instagramie
Zamieszczone przez Operator W Czarnobylu byłem dość dawno - 2007 rok. Z tego co wiem, od paru lat jest zakaz wchodzenia do budynków, stad moje pytanie jak to wyglądało w czasie Twojego pobytu? Zakaz nadal obowiązuje. No ale to Ukraina z przewodnikiem można się dogadać. Mój zaprowadził mnie pod budynek dawał czas godzinkę na eksplorację a sam czekał przy wejściu. Trzeba uważać na patrole. Jeżdżą samochodami ale rzadko z ich wychodzą. Gdyby mnie złapali to ryzykuję tylko wydalenie ze strefy. Więcej do stracenia ma przewodnik, on może stracić licencję. Oczywiście to też teoria ze wszystkimi patrolami z którymi się zetknęliśmy był na TY
bardzo fajne kadry
Zamieszczone przez jagger No ale to Ukraina z przewodnikiem można się dogadać. Na naszym wyjeździe też tak było. Według planu mieliśmy tam być krócej, a poza tym można było chodzić gdzie kto miał ochotę. Przewodnik siedział sobie w autobusie, zamiast nas pilnować.
Skażenia tam praktycznie nie ma. Jedyne niebezpieczeństwo to zawalenie się stropu albo podłogi i wpadnięcia w jakąś dziurę. Na szczęście to Ukraina bo w Unii Europejskiej nie byłoby możliwe chodzenie w takim skansenie bez poręczy, po zbutwiałych parkietach. Zrobiliby jedynie słuszny kierunek zwiedzania.
Zasady na forum