Wypuścili E-1 a potem długo, długo nic. I było źle.
Teraz co roku odświerzają linie E-4xx i E-5xx i też jest źle.
Nie rozumiem tego narzekania.
Wypuścili E-1 a potem długo, długo nic. I było źle.
Teraz co roku odświerzają linie E-4xx i E-5xx i też jest źle.
Nie rozumiem tego narzekania.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
tyle modeli puszczają na ile rynek pozwala
Jak się sprzedawało 50 k rocznie to się wypuszczało 1 model na 2 lata, jak się sprzedaje 500 k rocznie to się wypuszcza 2 -3 modele w roku....
i tak do ilości sztuk to jest mniej nowych egzemplazy na 100 k sprzedanych niż przedtem
Nie widzicie tego?
Ja natomiast nie narzekam, ale martwię się że 520-tka to nowość i jak prawie każda nowość może być obarczona ukrytymi wadami, które wyjdą z czasem i dopiero po jakimś czasie zostaną one poprawione...
Szkło mi się podoba - na to właśnie czekałem. 18-36 mm... ach, moje marzenie. To będzie następne szkło po 14-54, w jakie się zaopatrzę. A jeśli chodzi o nową puszkę, to spodziewałem się czegoś więcej. Liczyłem, że będzie przynajmniej jedna z tych rzeczy: uchylany ekran, więcej punktów AF i większy wizjer. Niestety nie ma żadnej...
liczylem na troche wiecej, nie ma zadnego sensu wymieniac 510 na 520
szkoda ze nie ma zmian w fokusie i w matrycy, bo ten 3 punktowy af w tej klasie to troche obciach
i na lepsze body przyjdzie nam czekac az minimum caly rok.... a tu sie pojawia body konkurencji nikona nastepca d80 i nastepca canona 40d
szkoda
jedynie nadzieja w nastepcy e3 ktory nie bedzie tylko kosmetyka tylko moze jakas wieksza inowacja
lub ze e3 spadnie ostro![]()
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 13.05.08 o 12:49
ja nie rozumiem tego jojczenia !
W czym Ci wadzi 510 że chcesz go zmieniać na nowe body ?
Kupiłeś to chyba spełniał Twe oczekiwania ?
czy nagle 13 maja stał się jakimś tragicznym korpusem który nagle trzeba zmienić ??
Nie wiedziałeś kupując korpus, że ma 3 pola AF - czy zaczęło Ci to przeszkadzać jak wypuścili E3 ?
Skąd w ludziach taki pęd - wypuścili E 511 to zamienie body, o wypuscili E512 tydzień później to wymienie znów body, O kurcze a Nikon puścił D134 to może zmienie system...
myślę że nawet dobrze, że nie wiele się różni od 510 bo tak byś musiał sprzedać 510 i kupić 520 bo ma uchylny ekran, a za 3 miesiące byś kupił E 530 bo by mu zrobili matrycę 11 MPIX, z kolei w grudniu na E540 bo by dodali 6 pól autofokusa...
a tak... nie wiele się różni to i wymieniać korpusu nie trzeba![]()
no nie pisza nic ze cos zmienili, jest pewnie ta sama co w 420
a konia z rzedem temu kto pokaze roznice w szumach miedzy 420 a 510
widzialem testy 420 vs nikon d70 w iuso 1600
to nikon szumi wyraznie mniej mimo ze to cmos i ma mniejszy banding
wiec nie spodziewam ze zadnej poprawy w 520 w stosunku do 510
choc nie chodzi o szumy
fajnie bylo by miec troche wiecej meganp 12 kiedys takie pogloski byly ze nastepca 410 be dzie mial juz 12 mega
510 to fajny aparat, ale ludziom ciagle malo dlatego jakby bylo wiecej bajerow to bym zamienil![]()
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 13.05.08 o 13:04