Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 152

Wątek: Olympus E-520 i ZD ED 9-18/4-5.6

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeżeli ten niby tani obiektyw, na którego tak długo czekałem ma kosztować $599, no to panowie wolę za tę kwotę Sigmę 10-20, kto jeszcze-tak mysli? Szczerze mówiąc liczyłem i nadal licze,że Zuiko9-18 bedzie tańszy.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Don Pedro Zobacz posta
    Jeżeli ten niby tani obiektyw, na którego tak długo czekałem ma kosztować $599, no to panowie wolę za tę kwotę Sigmę 10-20, kto jeszcze-tak mysli? Szczerze mówiąc liczyłem i nadal licze,że Zuiko9-18 bedzie tańszy.
    nie ma jak ubaw po pachy z rana.
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Don Pedro Zobacz posta
    No a nie chodzi o to, żeby mieć w systemie wybór? Teraz z miarę dostępnych cenowo szerokasów mam zd9-18mm, sigma 10-20, zd11-22. Różnice w cenie do pominięcia (może poza ostatnią pozycją).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    A już przymierzałem się do Sigmy... a tu olek psuje mi plany, paskudny system...

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Wy się cieszcie, z tego. Wygląda na to że nie będzie niczego pomiędzy E520 a E3,....
    ponieważ E3 zjedzie w dół i to ostro. Już widziałem w Europie cenę poniżej 900EURO co oznacza cenę blisko 3 tyś za body. Oznacza to jednocześnie ze wkrótce poznamy jego następcę, tak wymarzonego przez niektórych
    Czy ktoś co oznacza ten trzeci rodzaj stabilizacji

Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 13.05.08 o 08:03
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar Harpo
    Mieszka w
    Ruda Śl.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Hmmm...nie wiem, czy był sens robienia 520 w tak krótkim czasie po 510...
    Faktycznie: facelifting i nic ponad to (poza malutkimi "udoskonaleniami").
    Za to obiektyw niczego sobie
    "Amator martwi się o sprzęt,
    Profesjonalista martwi się o kasę,
    a Mistrz martwi się o światło."

Harpowe fotki

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Zuiko 9-18 mniam mniam, tyle czekałem i wreszcie jest! Wolę go od ZD11-22 czy S10-20. Każdy milimertr w szerokim to bardzo dużo, a 9-18 to najszerzej na tej półce. Światło może być. A o jakość się nie martwię.

Natomiast E-520 trochę rozczarowuje. Sporo osób, życzyła by sobie większego wizjera i przynajmniej 5 punktów AF. Może faktycznie Olek stwierdził, że cena E-3 spadnie i nie będzie miejsca pomiędzy E-510 a E-3 na coś pośredniego.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wielkich różnic nie ma, żadna rewolucja. Nikt nie sprzeda E510 by kupić E520. Jeśli ktoś ma E500 (jak ja) to teraz może wybierać pomiędzy E520 i E3 (gdyby był tańszy to może bym się zastanowił nad tandemem E3+E420, a tak to rozważam jeszcze FF najtańszej wersji czyli 5D lub następca).

Chyba że w testach wyjdzie że jest w nim coś więcej niż o 0,2'' wiekszy LCD, 0,5k/s więcej i nieco więcej funkcji LV (czy nie przesadzają z tymi trybami, nie wiadomo będzie co wybrać?). Mogli dać jeszcze chociaż odchylany LCD (do walki z Sonoltą).

Ktoś tu myślał że nowy Zuiko będzie tańszy od Sigmy? Przecież to niezgodne z polityką Zuiko. ZD 70-300 który technicznie jest 100% Sigmą jest 2 razy droższy.

Trzeci rodzaj stabilizacji to taki pionowy panning.
    Jedna w dwóch osiach, druga tylko w poziomie, trzecia tylko w pionie.
    Chyba...

Czy Roadmap jest już prawie kompletny? Może by tak updatowali go o najbliższe plany. Co z jasniejszymi od f/2 stałkami? Co z naleśnikami? Co z dłuższym od 300mm tele?

Co do tańszego E3 to widziałem na dpreview post o jakimś greckim sklepie internetowym z E3 w cenie 899 euro, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Prędzej uwierzyłbym w coś w okolicach ceny 40D. Poza tym następcy E3 bez naprawdę rewolucyjnej matyrycy nie ma co Olek wypuszczać. Bo niczego tak E3 nie brakuje jak lepszej matrycy (do walki z FF), reszta jest OK. Ale na wszelka obniżka ceny E3 mile widziana - im więcej, tym lepiej. Za chwilę Nikon będzie musiał opuścić cenę D300 jak pojawi się następca 5D.
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Awatar dragonfly108
    Mieszka w
    Pabianice/Łódź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    ponieważ E3 zjedzie w dół i to ostro. Już widziałem w Europie cenę poniżej 900EURO co oznacza cenę blisko 3 tyś za body. Oznacza to jednocześnie ze wkrótce poznamy jego następcę
    niedługo nastepca E-3?? jakos nie wierze...
    E-3, E-500, ZD14-54, ZD40-150, FL-50

Awatar e-bola
    Mieszka w
    Myślenice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A czy wiadomo cokolwiek od kiedy 520tka będzie w sprzedaży??? ... Kurcze właśnie na dniach zamierzam kupić 510tke + 14-54 i teraz się troszkę zawachałem...

Hmmm na olympusamerica.com jeszcze nic nie piszą na temat 520tki... Spodziewam się że to dlatego że oni wstają 8 godzin później...
    Ostatnio edytowane przez e-bola ; 13.05.08 o 09:09

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów