Jeżeli ten niby tani obiektyw, na którego tak długo czekałem ma kosztować $599, no to panowie wolę za tę kwotę Sigmę 10-20, kto jeszcze-tak mysli? Szczerze mówiąc liczyłem i nadal licze,że Zuiko9-18 bedzie tańszy.
Jeżeli ten niby tani obiektyw, na którego tak długo czekałem ma kosztować $599, no to panowie wolę za tę kwotę Sigmę 10-20, kto jeszcze-tak mysli? Szczerze mówiąc liczyłem i nadal licze,że Zuiko9-18 bedzie tańszy.
A już przymierzałem się do Sigmy... a tu olek psuje mi plany, paskudny system...![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Wy się cieszcie, z tego. Wygląda na to że nie będzie niczego pomiędzy E520 a E3,....
ponieważ E3 zjedzie w dół i to ostro. Już widziałem w Europie cenę poniżej 900EURO co oznacza cenę blisko 3 tyś za body. Oznacza to jednocześnie ze wkrótce poznamy jego następcę, tak wymarzonego przez niektórych
Czy ktoś co oznacza ten trzeci rodzaj stabilizacji
Ostatnio edytowane przez zibi1303 ; 13.05.08 o 08:03
/*...................*/
/* ...........................*/
Hmmm...nie wiem, czy był sens robienia 520 w tak krótkim czasie po 510...
Faktycznie: facelifting i nic ponad to (poza malutkimi "udoskonaleniami").
Za to obiektyw niczego sobie![]()
"Amator martwi się o sprzęt,
Profesjonalista martwi się o kasę,
a Mistrz martwi się o światło."
Harpowe fotki
Zuiko 9-18 mniam mniam, tyle czekałem i wreszcie jest! Wolę go od ZD11-22 czy S10-20. Każdy milimertr w szerokim to bardzo dużo, a 9-18 to najszerzej na tej półce. Światło może być. A o jakość się nie martwię.
Natomiast E-520 trochę rozczarowuje. Sporo osób, życzyła by sobie większego wizjera i przynajmniej 5 punktów AF. Może faktycznie Olek stwierdził, że cena E-3 spadnie i nie będzie miejsca pomiędzy E-510 a E-3 na coś pośredniego.
Wielkich różnic nie ma, żadna rewolucja. Nikt nie sprzeda E510 by kupić E520. Jeśli ktoś ma E500 (jak ja) to teraz może wybierać pomiędzy E520 i E3 (gdyby był tańszy to może bym się zastanowił nad tandemem E3+E420, a tak to rozważam jeszcze FF najtańszej wersji czyli 5D lub następca).
Chyba że w testach wyjdzie że jest w nim coś więcej niż o 0,2'' wiekszy LCD, 0,5k/s więcej i nieco więcej funkcji LV (czy nie przesadzają z tymi trybami, nie wiadomo będzie co wybrać?). Mogli dać jeszcze chociaż odchylany LCD (do walki z Sonoltą).
Ktoś tu myślał że nowy Zuiko będzie tańszy od Sigmy? Przecież to niezgodne z polityką Zuiko. ZD 70-300 który technicznie jest 100% Sigmą jest 2 razy droższy.
Trzeci rodzaj stabilizacji to taki pionowy panning.
Jedna w dwóch osiach, druga tylko w poziomie, trzecia tylko w pionie.
Chyba...
Czy Roadmap jest już prawie kompletny? Może by tak updatowali go o najbliższe plany. Co z jasniejszymi od f/2 stałkami? Co z naleśnikami? Co z dłuższym od 300mm tele?
Co do tańszego E3 to widziałem na dpreview post o jakimś greckim sklepie internetowym z E3 w cenie 899 euro, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Prędzej uwierzyłbym w coś w okolicach ceny 40D. Poza tym następcy E3 bez naprawdę rewolucyjnej matyrycy nie ma co Olek wypuszczać. Bo niczego tak E3 nie brakuje jak lepszej matrycy (do walki z FF), reszta jest OK. Ale na wszelka obniżka ceny E3 mile widziana - im więcej, tym lepiej. Za chwilę Nikon będzie musiał opuścić cenę D300 jak pojawi się następca 5D.
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
A czy wiadomo cokolwiek od kiedy 520tka będzie w sprzedaży??? ... Kurcze właśnie na dniach zamierzam kupić 510tke + 14-54 i teraz się troszkę zawachałem...
Hmmm na olympusamerica.com jeszcze nic nie piszą na temat 520tki... Spodziewam się że to dlatego że oni wstają 8 godzin później...
Ostatnio edytowane przez e-bola ; 13.05.08 o 09:09