Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 152

Wątek: Olympus E-520 i ZD ED 9-18/4-5.6

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mysle ze wiekszosc z nowych funkcji z 520 daloby rade "zaszczepic" w starej 510-ce przez aktualizacje oprogramowania. No moze za wyjatkiem wiekszego wyswietlacza...
    Ale pewnie w interesie firmy jest wypuscic na rynek "nowy model" bo to sie zawsze lepiej sprzeda.

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sobi Zobacz posta
    Mysle ze wiekszosc z nowych funkcji z 520 daloby rade "zaszczepic" w starej 510-ce przez aktualizacje oprogramowania. No moze za wyjatkiem wiekszego wyswietlacza...
    Ale pewnie w interesie firmy jest wypuscic na rynek "nowy model" bo to sie zawsze lepiej sprzeda.
    O to, to właśnie. Ja chrzanię o 0,2 cala większy LCD skoro rozdzielczość ta sama. Wolałbym 2,5 cala ale odchylany. A E520 wygląda na E510 z minimalnymi zmianami których część rzeczywiście dałaby się zaszczepić firmwarowo. Miałem to samo na myśli pisząc o matrycy. Czy zmiany w matrycach E410/E510->E420/E520 są rzeczywiście fizyczne (hardwarowe) czy może tylko lepiej dopracowany soft wyciąga z niej więcej.
    Rynek jednak wymaga odświeżania, więc lepiej rozniesie się wieść o "nowym" body z nową cyferką, niż o następnym firmare 1.0XX. A firmwarem mogą nieco podgonić E3 by E520 w niczym go nie wyprzedzało.

Po premierach konkurencji dobrze że Olek coś tam ewolucyjnie (mniej lub więcej) wystawił z nowym numerkiem. Nawet jeśli zmiany kosmetyczne. Chyba że o czymś nie wiemy, czego nie widać z gołej specyfikacji.
    Liczyłem na AF bardziej zbliżony do E3, na odchylany LCD, deczko chociaż większy wizjer - a tu jakieś 3-cie tryby IS, 3-cie tryby LV, 8% większy wizjer przy tej samej rozdzielczości (podobno cosik tam poprawili), jakoś nie czuję by zasługiwało to na następną literkę przy numerze body. Rzeczywiście wrażenie że część tego można osiągnąć nowym firmwarem.
    No, ale poczekamy na recenzje... Może jest w tym coś więcej, może niepotrzebnie po Olku oczekiwaliśmy znów jakiś użytecznych wynalazków.

Jeśli podniesie mu to sprzedaż i da czas na dopracowanie jakiegoś RZECZYWISTEGO postępu to jestem oboma rękami za. Może nawet wymienię moje E500 na E520 - dla IS tylko. Ewentualnie na E3 jeśli wkrótce cena spadnie... W E3 to już się czuje postęp...
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Nie no, chyba upada jednak.
    O już się dobrali analogowcy, zaraz się zacznie...

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Najprościej to za pomoca fromware'u zmienić matrycę
    Bzdura. Nie marudzic proszę.
    Zmiana jest typu nowe face, ale jest to dobra zmiana.
    Trzeba patrzeć na cenę. jak chce się lepiej to niestety E-3.
    Produkcje E_510 to oni juz wstrzymali. Po co mieli by ją produkować.
    E-520 to taki porawiony 510 i tego firma sie trzyma. Poprzedni model to był i juz nie ma, koniec zapomnieć.
    Jest E-520 i basta.
    Pozdr.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Switch Zobacz posta
    Przepraszam, a co Ci sie nie podoba na kliszy
    Masz problem napisz "do nos"
    Ostatnio edytowane przez Morlok ; 13.05.08 o 21:58 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Najgorsze w tym wszystkim jest to, że 520 to tylko kosmetyczne zmiany do 510. Gdyby wypuścili E-3 w korpusie 420 z gripem w cenie E-300 z allegro, to może... a tak... umarł w butach.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Najgorsze w tym wszystkim jest to, że 520 to tylko kosmetyczne zmiany do 510. Gdyby wypuścili E-3 w korpusie 420 z gripem w cenie E-300 z allegro, to może... a tak... umarł w butach.
    albo OM-ka z wymienna tylna scianką cyfrowa FF & BW
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

rocco
    Gość
    Zapomniałeś o matrycy Foveon. Albo Fuji...

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Nie ma sensu kupować E-520, bo to tylko kosmetyczne zmiany w stosunku do E-510. Poczekajmy na E-530x, gdzie x będzie symbolem oznaczającym DivX'a i wreszcie, na ciągle powiększanym monitorku będzie można sobie jakiś film obejrzeć. W międzyczasie na tyle wszystko stanieje, że E-3 będą już dodawać do kita 14-42 i w końcu go kupię (kita, rzecz jasna).
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Przepraszam, a co Ci sie nie podoba na kliszy
    Masz problem napisz "do nos"
    Jeszcze dobrze onaniści nie zaczęli narzekać, a tu już pierwsze uderzenie analogu

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Kurde, ale ja naprawdę mam problem - w ogóle mnie te nowe aparaty Olympusa nie kręcą. Chciałbym, ale nijak nie mogę się podjarać tym, że wypuścili nowe body i obiektyw :/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów