Witam, planuję kupić mały namiot bezcieniowy, sześcian 60 lub 80 centymetrów. Mam dwie lampy reporterskie stroboss 60. Czy wystarczą do oświetlenia namiotu?
Witam, planuję kupić mały namiot bezcieniowy, sześcian 60 lub 80 centymetrów. Mam dwie lampy reporterskie stroboss 60. Czy wystarczą do oświetlenia namiotu?
E-M1 II | Sigmy 16 f1.4 i 56 f1.4 |
Tak i nie. Pytanie jest nie do końca precyzyjne. Co chcesz fotografować, jakiej wielkości przedmioty, jaka duża GO cie interesuje, jaką przesłonę chcesz uzyskać?
Przedmioty na aukcje internetowe. Nie większe niż 20 centymetrów. Wszystko będzie na wysokiej przyslonie, żeby uzyskać jak najbardziej ostre zdjęcie.
E-M1 II | Sigmy 16 f1.4 i 56 f1.4 |
Myślę, że nie wystarczą by uzyskać f 16 - 22. Nie mam ich, nie sprawdzę. Ale ... Skoro to wszystko jest nieruchome, to można zrobić podwójną ekspozycję i zyskać 1 EV, mozna tez podnieść ISO do 200 czy 400 i zyskać w ten sposób też 1-2 EV.
Do takich celów jak chcesz to najlepiej kupic najtańsze lampki 200Ws, albo nawet żarówki błyskowe (kilka).
Kupić stacjonarne oświetlenie i regulować czasem. Przedmioty z namiotu nie uciekną. To nie jaszczurki.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||
Ale macie problemy .
Ostatnio edytowane przez jurec ; 1.06.19 o 09:32
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...