Dzięki za kolejny odcinek ciekawej relacji - i chyba wszyscy czekamy na następny
Dzięki za kolejny odcinek ciekawej relacji - i chyba wszyscy czekamy na następny
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
126.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
127, w strugach dżdżu.
Ptaszki pięknie pokazane - ale to chyba już nasze krajowe? Czy będą jeszcze dalsze odcinki ciekawej relacji z Chin?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Ptaszki krajowe a Chiny jeszcze raz przejrzę i coś wrzucę.
Kilka ujęć z pięknego Olsztyna (nie wiem czy wiecie, ale w Olsztynie jest 13 jezior, 3 rzeki a las to pewnie ze 20% powierzchni miasta - do tego piękna starówka, Łynostrada - ścieżka pieszo-rowerowa wdłuż Łyny i inne atrakcje), gdzie kilka tygodni temu odbył się Festiwal Kultury Modelarskiej. Oczywiście chętnie wysłucham rad o kompozycji, kolorach, czymkolwiek - pamiętajcie, że tam jest z reguły ciasno - więc nie zawsze mamy pełną swobodę. Dodam, że byli też inni fotografowie, ci z tymi dużymi aparatami przychodzili ze statywami a ja myk z rączki 1/20 albo i dłużej .
128.
129.
130.
131.
132. Renault FT-17
133.
134.
135. Tatra 128C
136.
137.
138. Tutaj detale wygrały internet... patrz niżej.
139.
Jadę na ślubowesele rodzinne i kminię sobie czy lepiej, idąc na dwa aparaty na ślub:
mieć 12-40 2.8 na jednym a 45 1.8 na drugim
czy może: 17mm 1.8 na jednym a 45 1.8 na drugim?
A na wesele:
Na jednym aparacie będzie lampa 60 na wieczór - ostatnim razem radziała sobie dobrze z 17mm f1.8, więc pewnie tak zostanie i już będzie jeden aparat.
Teren jest mi nieznany, więc pewnie ciężko coś doradzić.