Czemu "pierdy z octem"?. Człowiek uczy się na swoich błędach- choć staram się ich nie popełniać podpatrując innych - dzięki za uwagi
.
pozdrawiam![]()
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...
Przejrzałam sobie wątek od początku i naprawdę bardzo fajne zdjęcia pokazujesz. Podobają mi się Twoje HDR-y. A z ostatnich - bardzo fajne pejzaże.
Dzięki jolly,
Moje następne, tym razem jedno ujęcie widziane na dwa sposoby, co wy na to ?
Ostatnio edytowane przez ch4rlie ; 25.05.09 o 00:50
Pierwszy bardziej mi odpowiada, chociaż za dużo niebieskiego![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Zdjęcia z koncertu bardzo fajne i podobają się. Najwięcej pierwsze. Z pejzaży to też pierwsze gdyż na nim ładnie ułożyły się połacie pól które budują ten widok. Na pozostałych widać, że miejsca naprawdę ładne ale nie mają w sobie tych przyciągających akcentów w postaci barwy, kształtu itp. Próby z tonacją na leżącym drzewie i alejce moim zdaniem za mocno wywabiona zieleń przez co jest trochę nienaturalne, jeżeli chodzi o odbiór w barwach. Budowa kadru jest na tak. Z kolejnych pejzaży przyswajalnie dla oka jako lepsze odbieram pierwsze bo jest bardziej naturalne. Zieleń na tym zdjęciu jest też dla mnie za bardzo rozmyta ale w tonacji przyjemna.
pozdrawiam Wiejo
helmuth, Wiejo: dzięki za odwiedziny i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami
mieszko634: miło mi że odwiedziłeś mój wątek
pozdrawiam![]()
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
W pierwszym bym lekko przyciemniła zieleń, lubię kontrasty.
W drugim dół jest fajny, za to pogrzebałabym w niebie, chyba jest zbyt groźne w stosunku do dołu.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...