Byłam teZ a tym Zoo, jeśli to co myśleZoo jest świetne niestety aparatu nie miałam wtedy
no ale ładne zdjęcia, słodkie te zwierzaki! Ale w pełni profesionalne te fotki chyba nie są
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Za bardzo nie lubię tematów z ZOO - ale Twoje foty wyszły sympatycznie.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Słonie były by fajne - kadr mi się podoba - gdyby nie taki blady kolor... może trochę więcej kontrastu i było by lepiej???
igorra: to jest ZOO w Dvůr Králové, a jeśli chodzi o fotki to kto powiedział że są profesjonalne, z resztą zdjęcia wystawiam takie jak wychodzą z aparatu wtedy łatwiej dostrzec błędy jakie popełniam lub nie, w końcu to jest dział w którym ocenia się fotki
kasprzyk: dzięki wielkie
wykrecik: dziękuję za uwagi
pozdrawiam![]()
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...
wrzucam jeszcze parę ujęć ze zwierzętami:
6.
7.
8.
9.
Fajnie że można tam wchodzić do klatek (oczywiście nie wszystkich). Potrzeba by tam spędzić parę dni aby można było poświęcić więcej czasu na zrobienie fajnych ujęć. Zwierzęta mają dużo przestrzeni a obcowanie z nimi jest naprawdę ograniczone do minimum, kto tam był to wie o czym mówię.
pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez ch4rlie ; 12.05.08 o 21:27
Podobają mi się surykatki, słonie i ten koziołek, czy co to?
dzięki za odwiedziny Maro66
ps. a to właśnie koziołek z parku dla dzieci![]()
Sympatyczne foty, szczególnie 2, 3, 5... Na fotce nr 2 szkoda tego pionowego słupa bo fajne studium kształtów wyszło...
Ja też nie przepadam za zdjęciami z zoo - trudno o niebanalne kadry. U Ciebie wyszło ciekawie, zwłaszcza pierwsza seria - widać, że dbasz o kadr i myślisz w momencie naciskania spustu.
W pierwszej faktycznie trochę mało kontrastu, może trochę za zimne wyszły (WB) ale ogólnie - bardzo pozytywnie.
Słonie to bym do Galerii wrzuciła![]()