Zgadzam się z wami w pełni, długo myślałem czy pokazać to zdjęcie właśnie z powodu chaosu jaki na nim panuje. Mimo wszystko je wystawiłem bo mi się po prostu podoba.
Dzięki rocco i agapiet.
Zgadzam się z wami w pełni, długo myślałem czy pokazać to zdjęcie właśnie z powodu chaosu jaki na nim panuje. Mimo wszystko je wystawiłem bo mi się po prostu podoba.
Dzięki rocco i agapiet.
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...
natura ...
Oba kadry cieszą oko i eanują klimatem pelnego lata.
Pierwszy bardziej subtelny w kolorystyce, wręcz wyciszony, drugi za to rozbuchany barwami kwiatów i plamami nieostrości w tle.
Podobaję mi się![]()
Ostatnie dwie foty "niby" pospolite lecz miło się je ogląda - ładnie rozmyte tło, wskazanie na to co Chciałeś pokazać... Podoba się ...![]()
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
rocco, K_Puchatek - dzięki![]()
natura poPSuta ...
Ostatnio edytowane przez ch4rlie ; 1.08.08 o 12:27
Ładnie ten kwiat się komponuje w kadrze. Podoba mi się.
Chyba trochę PopSute???Co??![]()
Dzięki wykrecik. Puki co PSuje, a wystawiam swoje próby ponieważ czasami po spędzeniu dłuższego czasu nad obróbką zdjęcia mam mieszane uczucia co do efektu - i tu ukłon w stronę lucca o małą pomoc co robię źle a co można by inaczej, w celu uzyskania lepszych efektów.
następne próby z PSE ...
Może i nie znam sie na tym temacie tak jak Lucca, ale jeśli miałbym się czegoś czepić to dwóch rzeczy: 1/ zdjęcie jest moim zdaniem zrobione poprawnie, co się chwali, ale w internecie krąży wiele podobnych zdjęć, 2/ z lewej widać ziemię, co daje efekt czarnej plamy. Może w PS otwórz to samo zdjęcie w dwóch oknach, jedno z nich odbij jak w lustrze poczym przestempluj z niego łodygę na zdjęcie oryginalne, tak by zakryć ziemię.
MK
Skoro mnie wywolales to moze jak ja to widze.Nie stosuje metody dokladania do fotki,raczej usuwam to co przeszkadza.Moze pobaw sie w PS nad opcja zamien kolor-wskaz ten brazowy i zamien na czarny.Przedtem wydziel tulipana z tla zwyklym prostym lassem po czerwonym kolorze tak,zeby objac ten czarny srodek.Pozniej splaszczysz i on zostanie jaki byl.Pokusil bym sie na usuniecie przepalu na slupku tak,zeby usunac bialy,mozna pedzelkiem lub kolorem selektywnym.Ostudzil bym czerwony w opcji barwa nasycenie(kanal czerwony)Pozniej wyostrzyl i wzmocnil kolor.Cos tak w kierunku jak na fotce ponizej.Mozna sie jeszcze zielenia pobawic,ale ta mi odpowiada,a nie chcialo mi sie na warstwach bawic tylko na calym obrazkuRamka tez mi troche nie pasowala to zmienilem.Tak na szybko to takie cos sie zrobilo.
Nie jestem ekspertem i guru zadnym-sa lepsi
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie