U mnie bez problemów otworzyłem ten plik.
Fedora 8 i
gimp-2.4.5-1.fc8
libexif-0.6.16-1.fc8
U mnie bez problemów otworzyłem ten plik.
Fedora 8 i
gimp-2.4.5-1.fc8
libexif-0.6.16-1.fc8
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Kolega który zadał pytanie i tak używa Windowsa, zatem nasze wykazywanie dystrybucji w których 'działa', nie ma sensu. Musi po prostu poczekać na kompilację Gimpa z użyciem poprawionego libexif.
Swoją drogą mam te same wersje Gimpa i libexif (Debian Sid) i mi segfaultuje...
Ciekawe czy u innych użytkowników gimp-a na WinXP też są te problemy?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Az se instalnelem tego programa.Nie otwiera tego zdjecia i polowy,ktorych mam na dysku.Jakies miliony procesow uruchamia-to nie na moje nerwy.Polecial w kosz i nigdy wiecej na niego nie popatrze.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No to pocieszyłeś mnie bo myślałem że może coś nie tak u mnie ze sprzętem. Z drugiej jednak strony potwierdziłeś że gimp nie jest doskonały. Na ogół obrógkę jpg-ów robię w PhotoFiltre a w gimp-ie mi korzystam właściwie tylko z poprawiania zniekształeń perspektywy i inteligentnych nożyc. Tam też po każdym skadrowaniu tracę Exif-a, więc nie jest to dla mnie wielki problem, wywoływać RAW-y do jpg-a bez Exif-a.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA