To jest mój pierwszy post, więc kilka słów o sobie. Nie jestem fanbojem ani fanatykiem żqadnego systemu. W czasach analogowych używałem lustrzanki Canona, a potem aż do teraz tkwiłem w systemie Sony. Na początku jeszcze jako KonikaMinolta z fantastycznym Dynaxem 7D, później kupiłem korpus Sony, a obiektywy których używałem i używam to mix strych i najlepszych szkieł Minolty, nowszych Sony i Zeissa oraz „niezależnych” Sigmy i Tamrona. Oj, trochę tego było i jestMogę śmiało stwierdzić, że doświadczenie mam całkiem spore.
I nie będąc uprzedzony do żadnej marki i nie podejmując krucjat celem nawrócenia tych co „źle” myślą, żeby przypadkiem nie kupili czegoś-tam, po przeanalizowaniu wszystkich wad i zalet systemu m4/3 postanowiłem zakupić sobie następujący zestaw: Olympusy E-M1mk2 + 12-100/4 + 300/4. Ogólny hejt na ten system mnie absolutnie nie przeraża, wiem co chcę, wiem co dostanę i wiem, że będę zadowolony. No ale nie da się ukryć, że trochę kasy to jednk będzie kosztowało, więc zanim uszczuplę konto chcę się dobrze zorientować ile jestem w stanie ugrać walcząc o jak najlepszą cenę
Wiem, że Olympus często organizuje różnego rodzaju promocje i keszbeki i chociażby z tego powodu zakup po prostu po cenach katalogowych, ale niewiele niższych odpada, bo po uważnym obejrzeniu się w lustrze mogę z cała stanowczością stwierdzić, że nie jestem jeleniem, bo nie mam poroża
Nie mam jednak wiedzy o jak duże upusty od Olympusa mogę walczyć i tutaj poproszę Was o pomoc, bo jako uzytkownicy sprzętu tej marki pewnie orientujecie się jakie były akcje w przeszłości.
Z góry dzięki za pomoc![]()