Nie ukrywam, że z lekką tremą rozpoczynam swój wątek ale chciałabym żebyście w jakimś stopniu nakierunkowali moje twórcze zapędy. Mile widziane wskazówki i poprawki, każdą wezmę pod solidną rozwagę![]()
Nie ukrywam, że z lekką tremą rozpoczynam swój wątek ale chciałabym żebyście w jakimś stopniu nakierunkowali moje twórcze zapędy. Mile widziane wskazówki i poprawki, każdą wezmę pod solidną rozwagę![]()
Przejarane. Ale to nic, widzę, co chciałeś osiągnąć. Wolałbym, rzecz jasna, żeby taki efekt był robiony sprzętem, a nie oprogramowaniem. Ale nie każdego stać na szifta, to jasne. Źle - tak, czy siak - nie jest.
Gdybyś miał dwoma zdaniami opisać, co chciałeś światu pokazać - co byś napisał?
Shiftowe sztuczki bardzo efektowne są, ładnie można uatrakcyjnić, uwypuklić - w tym przypadku - ciekawe okienecko w ciekawym budynku.
Ja na oko nie odróżniam komputerowych sztuczek od gadżetów fotograficznych więc się nie wymądrzam.
Widzę mniej więcej co artystka chciała powiedzieć. Pierwszy obrazek ciekawszy, bo okienko ładniej wkomponowane w kadr.
Smerfetko, gdybym chciała pisac... ujełabym groteskę życia ludzkiego w kontekscie społecznym w formie absurdalnych zestawień, tak by ukazać iluzję, sztuczność i brak swobody w istnieniu pojedynczego człowieka.
Gdybym pisac chciała, pisałabym. Akurat jest to dziedzina w której lepiej sie wyrażam obecnie niż fotografia. Dlatego tutaj jestem... Ale skoro poprosiłes o kilka zdań.. proszę bardzo
Ten efekt spodobał mi się akurat tutaj. Dlatego go użyłam. Poniżej foty bez efektu.
Agapiet dzięki![]()
"W oddali coś jaśnieje.... "![]()
Ja wiem, ja wiem! Ja wiem, co jaśnieje.
To przepalenie jaśnieje!![]()
niech to bedzie moj znak rozpoznawczy
dzięki![]()
kilka fotek ze spaceru, kolejno 4. i 5. Macie jakieś sugestie?
Ostatnio edytowane przez Adelheid ; 29.05.08 o 14:42
016- dość fajne ujęcie, tyle gołębi i ta dziewczynka, tylko tło w oddali jakby było inneale niezłe
a to trugie już mi się mniej podoba, te gołebie za bardzo rozmazane i chyba specialnie krzywy kadr mi nie zbyt leżyPozdrawiam
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
16. jest fajowa tylko za dużo gołębi, które odwracają uwagę na ową reakcję dziewczyny. Przy obróbce podkreśliłbym postać+ ten najbliższy gołąb w powietrzu
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.