na poczatek to niezle
na poczatek to niezle
Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 14.05.08 o 02:36
Dziękuję wszystkim. Na pewne będę więcej czytać, ale ile można w pracy?Jak tylko będę coś miał ciekawszego i bardziej poprawnego to wrzucę. Tym razem mocniej się zastanowię.
Pozdrawiam
Olympus E-510 * ZD 14-54 * ZD 40-150
Witam po paru ... miesiącach.
Poniżej parę fotek. Aparat w zimie był nieco zakurzony, więc teraz pora na naukę.
Żałuję jedynie, że dopiero wczoraj odkryłem co to jest RAW (nie mam raw poniższych fotek więc ewentualna edycja ograniczona). No cóż na naukę nigdy za późno. Z okazji odkrycia RAW chciałbym podziękować KISI za pewien post w którym wyjaśnił co to jest i z czym się to je.
6. Jezioro w Szkocji
7. The Forth Bridge
8. Odpływ
Olympus E-510 * ZD 14-54 * ZD 40-150
7 - fajny most, pokombinowałbym jak go "dobrze" pokazać. Może lepsze światło, inna perspektywa, nie wiem ale próbuj. Reszta MZ taka sobie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ze wszystkich zdjęć najbardziej MSZ zapada w pamięć jezioro nr 6. Jest b. klimatyczne. Z pozostałymi różnie to bywa, ale taka jest już kolej rzeczy jak się stawia pierwsze kroki. Osobiście dopinguję do dalszej pracy, jestem optymistą![]()
MK
8. Odpływ: biały wszędzie przepalony.
Zdjęcie należące do "trudnych", ponieważ biel statków i chmur za bardzo kontrastuje z ciemną resztą.Wniosekoczekać na łagodniejsze światło
![]()
"Amator martwi się o sprzęt,
Profesjonalista martwi się o kasę,
a Mistrz martwi się o światło."
Harpowe fotki
jezioro w szkocji super - ładnie zagrało swiatełko i chmury... Bardzo udane zdjęcie
Jeziorko miodne. Doskonały klimat ma to zdjęcie. Nie trzeba nic dodawać.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.