No to luz... Szczególnie, że zapasowy korpus ma zaledwie 13 tys![]()
No to luz... Szczególnie, że zapasowy korpus ma zaledwie 13 tys![]()
To nie jest tak , że po określonej wartości nagle migawka odmówi posłuszeństwa . Wiele czynników na to wpływa . Może być i dwa razy tyle i dalej będzie działać . Odmówić posłuszeństwa może również od kompletnego nieużywania .
A jeśli migawka padnie po upływie gwarancji, ale przed deklarowaną ilością klapnięć, to serwis to naprawi za darmo, czy to tylko taki pic na wodę?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dobre pytanie.... Ale gdzie szukać tej gwarantowanej liczby![]()
Gwarantowany przebieg mechanicznej migawki w OM D E M1 mkII to 200 000 . Wiedziałem że gdzieś o tym czytałem . To jest w teście aparatu na Fotopolis , więc zapewne tez gdzieś w opisie na oficjalnej stronie .
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...7ZyE-FnA0LiHdZ
Ale co znaczy "gwarantowany"? Jeśli padnie wcześniej, to wymienią?
Ale czemu właściwie po raz drugi mnie pytasz o to samo ?? ... Ja "zacytowałem" zdanie i podałem link . Nie mam nic wspólnego z serwisem Olympusa czy samą firmą , prócz faktu posiadania systemu m43 od prawie dekady.
Trzeba by znaleźć konkretny wpis na ich stronie i podpierając się tym zadać pytanie serwisowi .
Pytanie było publiczne do kogokolwiek, kto zna odpowiedź.
Wydaje mi się że gwarancja jest przez dwa lata od zakupu... niby czemu migawka miała by być wyjątkiem...
No ja też przypuszczam, że te "gwarantowane" przebiegi migawki niczego tak naprawdę nie gwarantują.