Strona 33 z 59 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    ze zdjęcia widać, że dzień był słoneczny to i tulipan znalazł się na obiektywie skoro producent dorzucił taki o to dlaczego TC jest na stałe chyba musisz zapytać panów z O ? podobny patent jest w obiektywie nikon - https://www.fotopolis.pl/newsy-sprze...elekonwerterem
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kot Zobacz posta
    ...Jaki cel miało zaimplementowanie na stałe teleconvertera?
    Bardzo praktyczne rozwiązanie: łatwo i szybko można go załączyć bez ryzyka zabrudzenia w trudnych warunkach (deszcz, zapylenie).

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Pewnie dlatego wmontowane, że jego optyka jest zaprojektowana idealnie do toru optycznego tego obiektywu . Tak aby minimalizować straty, co nie jest juz tak oczywiste w zewnętrznych konwerterach zrobionych jako uniwersalne. Ot producent dał możliwość uzytkownikowi, chcesz to masz jasne 400mm 4.5 , a jak potrzebujesz maks tele kosztem swiatla to proszę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Zwykłe naśladownictwo Canon ma 1X, i Olek ma 1X. Canon ma taką białą armatę z wbudowanym konwerterem i Olek też ma Nie wydaje mi się, żeby wbudowany konwerter 1,25 miał wielki sens.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Wielki nie, tylko x1,25

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Zwykłe naśladownictwo Canon ma 1X, i Olek ma 1X. Canon ma taką białą armatę z wbudowanym konwerterem i Olek też ma Nie wydaje mi się, żeby wbudowany konwerter 1,25 miał wielki sens.
    W pierwszej chwili pomyślałem o potrzebie bardzo szybkiego zwiększenia zakresu ogniskowych. Super zoom do szybkiego reagowania na zmienne. Dla mnie ma, to sens.

Nasuwa się jeszcze jedno pytanie. Nie można było zejść poniżej f4.5? Akurat w przypadku światła Olympus powinien być o krok przed konkurencją. I dlaczego akurat f4.5? Dlaczego nie f4.0? Ja chyba niepotrzebnie próbuję zrozumieć działania tej dziwnej firmy :/ Muszę przestać analizować i zacząć postrzegać Olympusa jako swoisty stan umysłu.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Popatrzyli sobie że N i C doją za takie konstrukcje https://www.bhphotovideo.com/c/searc...&N=4288584247& i pozazdrościli.

Będą go pewnie reklamować jako odpowiednik 300-1000mm -czyli szkło bez konkurencji ...a jaki malutki i 1/3 ceny jakiegoś pełnokatkowego.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A jak sobie z tego zrobić hajrezolusziona i wykropować to mogą go reklamować nawet jako 300-3000 mm
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dcs Zobacz posta
    Będą go pewnie reklamować jako odpowiednik 300-1000mm -czyli szkło bez konkurencji ...a jaki malutki i 1/3 ceny jakiegoś pełnokatkowego.
    Nie pamiętam przy okazji jakiego wywiadu, ale to już się stało

Ja jestem rozdarty. Po premierze E-M1X widzę, że nie mogę w tym roku liczyć na nowocześniejsze body od Olympusa, a chcę już zmienić E-1MkI. Myślę o G9, ale jest jeszcze Fujifilm ze swoją ofertą. X-H1 w HK kosztuje troszkę ponad 4kzł. Do tego krajowa promocja na obiektywy z dużym cashbackiem w tle. Mam 12/2.0, 45/1.8, 75/1.8 i 40-150. Sporo tego. Przy sprzedaży dużo stracę i to mnie hamuje. Rozważam czy nie lepiej kupić G9, sprzedać 12tkę i 45tkę, a z HK ściągnąć 7-14/2.8 Pro (piękne szkło). Decyzja o zmianie systemu nie jest taka łatwa jak wielu twierdzi. Doradźcie

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Najpierw powiedz czego Ci brakuje w obecnym korpusie.

Uprawnienia umieszczania postów