Strona 28 z 59 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Zgadzam się z Zelik76. Olympus ma swoją niszę w foto (m4/3) i radzi sobie w niej świetnie. I niech tak zostanie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Zgadzam się z Zelik76. Olympus ma swoją niszę w foto (m4/3) i radzi sobie w niej świetnie. I niech tak zostanie.
    To "świetne radzenie sobie" generuje całkiem spore straty. Chcesz, żeby tak zostało? Serio?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Olympus ma swoją niszę w foto (m4/3) i radzi sobie w niej świetnie.

-Jak polskie kopalnie do niedawna

https://www.43rumors.com/new-olympus...ging-business/
    https://www.43rumors.com/2016-financ...mera-division/
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 2.02.19 o 17:37

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Tylko, ze to cały czas jest niecałe 10% biznesu.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    To "świetne radzenie sobie" generuje całkiem spore straty. Chcesz, żeby tak zostało? Serio?
    A masz ich akcje? Zresztą w perspektywie całej firmy, to takie rachunki i tak są jakie są. Mogą oznaczać wszystko.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja nic na tym nie tracę. Dostaję w ofercie świetny sprzęt. Czasami są straty, a czasami zyski. Prowadzą sobie jakoś ten biznes od bardzo dawna i jakoś się chyba na tym znają. FF niczego nie zmieni, moze poza gigantycznymi kosztami. Dla mnie Oly może wchodzić nawet w produkcję promów kosmicznych (jeżeli jego specjaliści uznają,ze to ma sens), byle robił dalej swoje m4/3.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    ...

A masz ich akcje? ...
    Akcji nie mam, ale już prawie od 40 lat mam Olka OM 10 i sentyment do firmy. Przykro patrzeć jak dział foto pada i ośmiesza się iksem
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Prowadzą sobie jakoś ten biznes od bardzo dawna i jakoś się chyba na tym znają.

https://en.wikipedia.org/wiki/Olympus_scandal

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Przykro patrzeć jak dział foto pada i ośmiesza się iksem
    Z chęcią bym tak się ośmieszał X'em.

Awatar Zelik76
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Po prostu stanęli pod ścianą, zrobili system kompletny, waśnie dla tego wszedłem w Olka. Mam tu wszystko co mi potrzeba, szkła bardzo dobrej jakości i to od pełnej dziury. I te szkła będę sobie powoli zbierać w miarę możliwości finansowych. Ostatnim modelem się trochę zagalopowali, ale jeszcze są opcje do rozważenia, takie jak dogadanie się z Sony w sprawie matryc BSI. Dla Sony Olek nie będzie przecież zagrożeniem. A z tych matryc będzie można wiele wycisnąć w takim formacie z takimi szkłami. Równie dobrze można powiedzieć że Canon pada bo też jakby nie patrzeć od jakiegoś czasu stoi w miejscu z matrycami, ostatnia premiera to tylko zamiana obudowy z lustra na bezlustro a obiektywy tak samo wielkie.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Akcji nie mam, ale już prawie od 40 lat mam Olka OM 10 i sentyment do firmy. Przykro patrzeć jak dział foto pada i ośmiesza się iksem
    Trochę jedno przeczy drugiemu. Pokazali tym modelem że jeszcze nie umarli, starają się , jest ruch, działanie, wola przetrwania. Gdyby nie pokazali nic oznaczałoby to stagnację.
    Ostatnio edytowane przez Zelik76 ; 2.02.19 o 18:11
    OM-D E-M10 mark III + Panas 20 1.7 i 12-32 3.5 - 5.6 + Olek 40-150 4 - 5.6

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Oby kontynuowali serię em1 to ja w systemie zostanę bo to dla mnie optymalny system...

Uprawnienia umieszczania postów