Strona 30 z 59 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Pewnie są jeszcze na świecie zadowoleni użytkownicy Saabów. Czy to znaczy, że Saab radzi sobie dobrze na rynku samochodowym? Mylisz pojęcia.
    Nie wiem jak radzi sobie Saab, czy w ogóle jest. Natomiast Pentax chyba sprzedaje całkiem fajny sprzęt. Olympus bez wątpienia oferuje znakomite aparaty i obiektywy. Salonu Saaba nie widziałem.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 3.02.19 o 13:16

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Gwoli ścisłości - to nie Pentax sprzedaje. Nie ma (i nigdy nie było) producenta aparatów fotograficznych nazywającego się "Pentax". "Pentax" to marka handlowa która od momentu stworzenia w latach 50-tych przez kilkadziesiąt lat należała do Asahi Optical Co. Na początku naszego stulecia Asahi Optical Co. sprzedała te markę firmie Hoya (producent szkła optycznego, znany nam dobrze z filtrów fotograficznych), po kilku latach Hoya też ją sprzedała firmie Ricoh (producent drukarek i kserokopiarek, przed laty również całkiem fajnych aparatów fotograficznych) który o ile wiem jest aktualnym właścicielem Pentaxa.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kot Zobacz posta
    Wrażenie robi roadmap obiektywów. W ciągu dwóch lat mają pojawić się łącznie 42 obiektywy. Ciekawy jestem konstrukcji SIGMA ze względu na fakt, że są w konsorcjum z Panasonic i Leica. To powinno skutkować produktami zoptymalizowanymi pod L-mount.
    taaa. zoptymalizowanymi Wypuszczą po prostu obecne arty i sporty z przyspawanym adapterem.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Co oczywiście akurat w przypadku tych szkieł nie jest wadą, poza tym, że będą wielkością podobne do tych z wersji sony
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    taaa. zoptymalizowanymi Wypuszczą po prostu obecne arty i sporty z przyspawanym adapterem.
    Wielce prawdopodobne. Niestety. Miałem kilka dni A7RII z 50mm f/1.2 Art. Rewelacyjne combo, ale do studio. Ze względu na wielkość i nieporęczność takiego zestawu zrezygnowałem. BTW. LUMIX S PRO 50mm/f1.4 do małych również nie należy. Wielkie bydlę.
    Ostatnio edytowane przez kot ; 3.02.19 o 23:00

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    A ile ma kosztować to 50/1.4 ?
    Bo widziałem jakieś pomroczne kwoty.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Miałem kilka dni A7RII z 50mm f/1.2 Art. Rewelacyjne combo, ale do studio. Ze względu na wielkość i nieporęczność takiego zestawu zrezygnowałem.
    Body SONY alfa jest raczej niewielkie, a obiektyw można zmienić

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	maxresdefault.jpg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	165,2 KB
ID:	208173
    Full speed ahead!

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO Zobacz posta
    Body SONY alfa jest raczej niewielkie, a obiektyw można zmienić
    Można, ale żeby mieć wybórt trzeba na zakup przeznaczyć spore środki. Dla mnie SONY ma tylko 24 i 55 f1.8. Poza tym jest drogo lub nie ma nic. Nawet w przypadku tych dwóch Zeissów żeby nie wydać po 5kPLN za obiektyw trzeba ściągać ze znanego sklepu z HK Największy wybór świetnych optycznie jasnych obiektywów stałoogniskowych w akceptowalnych przeze mnie cenach jest w m4/3 i systemie Fujifilm.
    Ostatnio edytowane przez kot ; 4.02.19 o 02:23

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    SONY ma tylko 24 i 55 f1.8. Poza tym jest drogo lub nie ma nic.
    Napisałbym po prostu "nieprawda", ale wtedy wyszłoby, że uważam obiektywy SONY za tanie
    Full speed ahead!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    A ile ma kosztować to 50/1.4 ?
    Bo widziałem jakieś pomroczne kwoty.
    Taniej niż 50 1.4 Leica do tego samego systemu... które też jest wielkie, ale 3x lżejsze.

To naprawdę ciekawe jak te szkła {i 50 art} is a będą się różnić. Bo wszystkie wielkie, ale waga bardzo różna.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    A nie. Stop Leica jest tak ciężka jak. Panas. Na camerasize były źle dane.

Czyli panas pewnie jest tym samym w innym opakowaniu.

Uprawnienia umieszczania postów