Strona 29 z 59 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

Animator
    Mieszka w
    Pszczyna
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria
    Myślę, że wszystko zależy od tego jak będzie wyglądał E-M5MKIII. Co zaoferuje, za ile, no i ciekawe kiedy go zaprezentują. Bo właśnie ten aparat prezentuje w 100% idee micro4/3.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nic nie zaprezentuje będzie ogrzewany kotlet. Jeżeli w emx nie dali ani nowej matrycy ani nic przelomowego to trudno, żeby em5 is a wyskoczyła.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Panasonic dał wizjer 5,760,000 pikseli https://www.bhphotovideo.com/c/compa...EG_1450952-REG ...

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Olympus ma swoją niszę w foto (m4/3) i radzi sobie w niej świetnie. I niech tak zostanie.
    IMO radzi sobie słabo. Wyniki sprzedażowe tragiczne. Estymacje na 2019 prognozują dalszy regres. Brak przesłanek, by trend miał się odwrócić. Na wejściu w m4/3 wygrał Panasonic. Panasonic w przeciwieństwie do Olympusa idealnie zagospodarował niszę filmową. W video produkcji Panasonic za pośrednictwem m4/3 zaoferował wielkie możliwości za relatywnie niskie koszty. Wielkość matrycy m4/3 nie stanowiła problemu oferując obrazowanie na wcześniej i tak nieosiągalnym dla większości video twórców poziomie. Nie oczekuję po Olympusie, że będzie rywalizował z największymi. Jednak wolałbym widzieć Olympusa rywalizującego z Fujifilm, a nie z Pentaxem

Cytat Zamieszczone przez stpman Zobacz posta
    Myślę, że wszystko zależy od tego jak będzie wyglądał E-M5MKIII. Co zaoferuje, za ile, no i ciekawe kiedy go zaprezentują.
    Nie będę zaskoczony jeśli w 2019 Olympus nie zaprezentuje E-M5MkIII. Na 100lecie mają wypuścić limitowaną wersję E-M1MkII (srebrną z dwoma
    procesorami).

Cytat Zamieszczone przez dcs Zobacz posta
    Panasonic dał wizjer 5,760,000 pikseli https://www.bhphotovideo.com/c/compa...EG_1450952-REG ...
    Spodziewałem się dużo wyższej ceny. Widać, że od początku chcą ostro konkurować z SONY. Wrażenie robi roadmap obiektywów. W ciągu dwóch lat mają pojawić się łącznie 42 obiektywy. Ciekawy jestem konstrukcji SIGMA ze względu na fakt, że są w konsorcjum z Panasonic i Leica. To powinno skutkować produktami zoptymalizowanymi pod L-mount.
    Ostatnio edytowane przez kot ; 2.02.19 o 22:56

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Bezlusterkowce FF mogą być tańsze od m4/3 -bo tam będzie teraz 5 firm rywalizowało

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kot Zobacz posta
    IMO radzi sobie słabo. Wyniki sprzedażowe tragiczne. Estymacje na 2019 prognozują dalszy regres. Brak przesłanek, by trend miał się odwrócić.
    Olympus radzi sobie świetnie. Robi fajne aparaty, znakomite obiektywy, wysokiej jakości akcesoria itp.. Firma trwa od lat i wiedzą co robią. Oferują olbrzymią ofertę świetnego sprzętu i otwarty system, który jest atrakcyjny dla różnych producentów foto. Estymacje, prognozy, regres, przesłanki, trend? Ja robię zdjęcia, a nie zajmuje się analizą finansową.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Czy moglibyście używać standardowych kolorów czcionek? Te, których niektórzy używają na ciemnej skórce są kompletnie nieczytelne:

Nazwa:  Clipboard01.jpg
Wyświetleń: 167
Rozmiar:  46,4 KB
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Olympus radzi sobie świetnie.
    Lepiej radzi sobie tylko Pentax Świetnie, to radzi sobie Fujifilm.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kot Zobacz posta
    Lepiej radzi sobie tylko Pentax Świetnie, to radzi sobie Fujifilm.
    Oj nie wiem, jak radzi sobie Pentax. Kiedyś miałem k200d i był całkiem fajny. Kolega ma jakiś sprzęt tej firmy i jest bardzo zadowolony (pod choinkę kupił sobie jakiś jasny standardzik, chyba 35mm i nie może się nacieszyć z jakości tego szkiełka). A co są z tym jakieś problemy?
    Ostatnio edytowane przez psl ; 3.02.19 o 00:10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Pewnie są jeszcze na świecie zadowoleni użytkownicy Saabów. Czy to znaczy, że Saab radzi sobie dobrze na rynku samochodowym? Mylisz pojęcia.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Uprawnienia umieszczania postów