Strona 19 z 59 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Makromaniak Zobacz posta
    Do tego zakładany grip nigdy nie siedzi jak wmurowany. Wszystkie aparaty jakie miałem z gripem/winderem miały pewien wykurzający minimalny luz, mimo pełnego dokręcenia
    śrubki.....Do tego czasem piny nie chcą kontaktować - taki problem mam w moim "zagripionym" E-M5. Przestaje mi działać spust na gripie albo kółko nastawce.....musze całość rozkręcać i czyścić (mimo że nie widać przyczyny)
    Dobrze wiedzieć, ja wczoraj założyłem hld8 do e-m5 II.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Wracając do meritum, coś dla malkontentów (na temat rozmiarów 1X)

https://mirrorlesscomparison.com/oly...m1x-vs-em1-ii/

przecież to jest wyspecjalizowany aparat, z założoną duża lufą i tak na 99% aparat byłby używany z gripem. Jak zakładam do mojego E-M1 (bez x ) sigmy Macro (105 albo 150) to zawsze wolę mieć Gripa. I myślę że podobnie jest dużymi tele.....A dzięki takiemu rozwiązaniu konstrukcja zyskuje na sztywności, przy chwycie pionowym nie będą występowały naprężenia na łączeniu. Oczywiście tracimy pewną elastyczność i możliwość zmniejszenia sprzętu, coś za coś....To ma być aparat do specjalnych celów.

...
    Coś dla entuzjastów: policzyłeś ile ten wbudowany grip kosztuje?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, jakieś 1500 $. Reszta gadżetów/punktów AF/procesorów w body za darmo
    Ale, pomijając promocje typu grip za 1$, na Amazonie grip do G9 kosztuje 347,99$

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Poza drugim procesorem, reszta to nowy soft i stare części z poprzedniego modelu, powiedzmy, że ten grip kosztuje 1200$
    Ostatnio edytowane przez fret ; 28.01.19 o 19:17
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    No właśnie. I to jest chore. Jakby ta puszka wyszła w cenie jaką miał g9 przy premierze(grip dawali gratis), to by było ok i zrozumiałe. A tu zamiast 1700 wyskakują z 3000
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Powiem szczerze że nie podniecam się tą nowością Olka, bo to nie jest sprzęt dla mnie, ale chyba jednak upraszczasz. Zresztą uwielbiam takie wątki mniemanologii stosowanej uprawiane przez niedoszłych managerów marketingu firm foto Sam w takowych dyskusjach nie raz brałem udział.... jednak myślę, że OLY jakieś badania rynku wykonał i określił sobie "target" dla nowego aparatu. Nie chce mi się wierzyć że wymyślili aparat "na wiwat"

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Powiem szczerze że nie podniecam się tą nowością Olka, bo to nie jest sprzęt dla mnie, ale chyba jednak upraszczasz. Zresztą uwielbiam takie wątki mniemanologii stosowanej uprawiane przez niedoszłych managerów marketingu firm foto Sam w takowych dyskusjach nie raz brałem udział.... jednak myślę, że OLY jakieś badania rynku wykonał i określił sobie "target" dla nowego aparatu. Nie chce mi się wierzyć że wymyślili aparat "na wiwat"
    Ale co wierzyć. Zestaw go z g9 czy h1. Co usprawiedliwia te 3000 dolców vs 1300?
    https://www.dpreview.com/products/co...s=fujifilm_xh1
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Na prawdę nie wiem, to się okaże. Ale jestem pewien że różne premie i bonusy różnych CEO i Development managerów od tego zależą

PS. Patrz też na ceny pozostałego osprzętu. 150-400 jest na razie wirtualny i ceny nie znamy, ale Fuji ma chyba tylko jedno porządne tele 200/2 za śmieszne 6 tys dolków.
    do mikrusa jest więcej możliwości
    Ostatnio edytowane przez Makromaniak ; 28.01.19 o 20:12

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Nie mogli dać lepszego wizjera i wyświetlacza bo E-M1X jest za tani i musieliby do jego sprzedaży dokładać
    https://www.dpreview.com/products/co...tDir=ascending

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Ja tam nie będę gdybał, pewnie większość z nas zrobiła sobie porównania.
    Stare dobre M10 II i ISO 6400

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1280893.jpg
Wyświetleń:	114
Rozmiar:	825,6 KB
ID:	207979

P1280893.ORF
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Uprawnienia umieszczania postów