Strona 10 z 59 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 587

Wątek: Olympus OM-D E-M1X

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja sens widzę. Co z tego,że nie pokrywa? Sony daje takie możliwości by obiektyw dedykowany APSC użyć pod FF, z tego co wiem.

Wiele osób będących w m4/3 i chcących kiedyś przejść na FF na pewno potraktuje możliwość używania ulubionych obiektywów m4/3 z nowym aparatem jako poważny argument dla Panasonica, a nie Sony/Canona/Nikona. Dlatego myślałem, że to oczywiste,że taka kompatybilność będzie.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 25.01.19 o 14:50

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    ... Właśnie na tym polu m4/3 potrafi powalczyć z dużym powodzeniem.
    Przecież Olek otwarcie pisze o tym, że właśnie na tym polu daje ciała. Może wbrew logice, ale tak jest.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Ja sens widzę. Co z tego,że nie pokrywa? Sony daje takie możliwości by obiektyw dedykowany APSC użyć pod FF, z tego co wiem.

Wiele osób będących w m4/3 i chcących kiedyś przejść na FF na pewno potraktuje możliwość używania ulubionych obiektywów m4/3 z nowym aparatem jako poważny argument dla Panasonica, a nie Sony/Canona/Nikona. Dlatego myślałem, że to oczywiste,że taka kompatybilność będzie.
    Takie rozwiązanie miałoby sens, nie każdy potrzebuje ogromnych plików jak też można byłoby zbierać powoli szklarnię do FF.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    Ten korpus od Panasa bedzie bardzo drogi. tak więc jeśli kogos na niego stać, to nie będzie kombinowal ze szkielkami pokrywającymi 1/4 matrycy . Troche taka na sile opcja. No może do filmowania.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Ten korpus od Panasa bedzie bardzo drogi. tak więc jeśli kogos na niego stać, to nie będzie kombinowal ze szkielkami pokrywającymi 1/4 matrycy . Troche taka na sile opcja. No może do filmowania.
    Robert, ale tak od razu na korpus i komplet szkieł też każdego nie stać.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria
    To lepiej poczekac aż cena nowosci spadnie, niż używać części mocy tej puszki. Ten sprzęt sie szybko starzeje

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dziś drogi. Jednak za 3-4 albo 5 lat te aparaty mogą być w cenie akceptowalnej dla wielu amatorów foto.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przecież Olek otwarcie pisze o tym, że właśnie na tym polu daje ciała. Może wbrew logice, ale tak jest.
    Może i daje ciała, ale to nie znaczy, że to zły kierunek. Tam po prostu trzeba śmielszych działań, a nie odgrzewania kotletów (albo, co gorsze, nierobienia nic).

Ten korpus od Panasa bedzie bardzo drogi.
    Będą dwa korpusy. Jeden bardzo drogi, a drugi wręcz w promocyjnej cenie w porównaniu do E-M1X.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Ależ wszyscy jęczą, a narzekają, a przecież Olek nie zakończył produkcji sprzętu foto. Ma całą paletę obiektywów, od tanich po super drogie, ma sporo nienajgorszych korpusów. Wszyscy się nauczyli, że co roku trzeba zmieniać sprzęt, bo ten zeszłoroczny przestaje robić zdjęcia. Ludzie co z was robi marketing, jak nie macie ferrari w garażu, to też jęczycie, że wasz producent samochodów plajtuje?
    Mam E-3 i uważam, że to niezły sprzęt, brakowało mi w nim lepszego ISO 1600, był dostatecznie szybki, wypełniał moje potrzeby nawet z rezerwą. Ma 10 lat i wciąż działa, o dziwo robi zdjęcia. Dla lepszego ISO kupiłem E-M1 MII i jestem jego szczęśliwym posiadaczem. To super maszynka, obsługuje moje szkła 4/3, obsługuje jasne staleczki 1.8, których kilka kupiłem i dokupię jeszcze. MII ma spokojne ISO 3200. M1X nie kupię, obiektywów do niego przeznaczonych też nie i nie drę z tego powodu szat. Olek być może zrobił błąd, ale to się okaże, przecież nie są nowicjuszami na rynku, jakieś badania przed wypuszczeniem nowego korpusu były robione. Poczekajmy i zobaczymy. Czuję, że nie zrobią nas w trąbę jak z 4/3.
    jest dobrze

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Bez wątpienia nie jest to model dzięki któremu przestana ponosić straty

https://www.43rumors.com/new-olympus...ging-business/

https://www.43rumors.com/2016-financ...mera-division/

Jak oni widzą sposób na zyski w zwiększeniu sprzedaży wysoko opłacalnych aparatów serii OM-D i obiektywów serii PRO
    Expand sales of highly-profitable OM-D series cameras and PRO series lenses
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	OlympusIR.jpg
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	626,7 KB
ID:	207894

...to życzę powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 26.01.19 o 01:05

Uprawnienia umieszczania postów