Małe zamieszanie było. Nie myli się tylko ten, jak to mówią, kto nic nie robi
Pozdrawiam.
Małe zamieszanie było. Nie myli się tylko ten, jak to mówią, kto nic nie robi
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.12.18 o 22:15
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Podejrzewam, że kilku użytkowników Windowsa, którzy nie chcą wydawać kasy na płatne programy, może się zainteresować Darktable.
Dlatego pytanie do @Bodzip- a, który używa go już od dawna na Linuksie, czy mógłby odpowiedzieć/odpowiadać na pytania zainteresowanych tym programem?
Może tu albo w dedykowanym wątku?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tak, mógłbymNie widzę problemu. Dodam tylko, że @FreddieChopin też używa i bardzo dobrze się zna na darktable
A teraz niespodzianka
Jak widzicie, wersja po kompilacjiplus interfejs oczywiście po polsku
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 1.01.19 o 22:32
Oj tam, to też jest na Windows. Kompilacja ... no cóż, trzeba zainstalować na Windowsie gcc, cmake, make i kilka innych programów w odpowiednich wersjach. Trzeba się nauczyć windowsowej konsoli - tak, Windows też ma konsolę.
Pobrać i skompilować
https://github.com/darktable-org/darktable
---edit---
Zbyma pisał, że pliku dartable.mo nie można otworzyć.
mcedit, nano, vim otwierają bez problemu
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 1.01.19 o 22:42