Odnawianie zoomów 2,0 nie ma sensu, nikt na to nie poleci w starych gabarytach.
Odnawianie zoomów 2,0 nie ma sensu, nikt na to nie poleci w starych gabarytach.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Czytając komentarz na Optycznych pod newsem o E-M1X przypomniałem sobie boleśnie, dlaczego jakiś czas temu postanowiłem nie czytać komentarzy na Optycznych![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
1. doszlifowanie współpracy ze szkłami 4/3 miało sens w roku 2012, w roku 2019 ma sens bardzo średni. Po prostu w systemie są już odpowiedniki dla większości z tych szkieł. A my mamy kupować
2. są zoomy f 2.8 do wyboru do koloru. zoomów f2 nie będzie, to były straszne kolubryny.
3. Lepsza matryca? od Panasa czy od Sony?
Mam nadzieję, że to nie będzie łabędzi śpiew systemu jak E-5.
o ile do dużego E miałem obiektywy kupione z drugiej ręki jeszcze w akceptowalnych cenach, o tyle teraz nie chciałbym zostać w dogorywającym systemie z kilkoma słoikami "nówka sztuka", tym bardziej, że moje E-M1 ma szósty rok i zakładałem że w 2019 wymienię body.
Takie E-M5 mark III bym przytulił
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Tak, wyznawcy różnych systemów muszą mieć wspólnego wroga, żeby w ogóle byli w stanie wysiedzieć w jednym miejscu nie rzucając się sobie do gardeł. Olek jest wyśmienitym chłopcem do bicia.
No ale to przecież nie chodzi o to, żeby nie było odzewu na krytykę, tylko żeby była gównoburza![]()
W tym temacie, to akurat mam wrażenie, że gównoburze są tam mile widziane
Nowa premiera Olka cieszy się umiarkowanym zainteresowaniem, na forach Canona, Nikona i Sony kompletne milczenie. Tu też emocje raczej stonowane. Tylko na jednym portalu mamy wydarzenie roku, wielkie emocje i dwie gównoburze jednego dnia. Komuś musi to pasować (gdyby coś takiego pojawiło się na tym forum, to pewnie byśmy mieli kilka szybkich ostrzeżeń, drobne czyszczenie i po problemie) , a może to taka nowoczesna forma reklamy?![]()
Ostatnio edytowane przez fret ; 4.01.19 o 21:56
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Od jakiegoś czasu komentarze na optyczne.pl są na podobnym poziomie jak na pet.pl
Jest tam kilku takich miszczuf komentarzy, którzy w kółko piszą to samo.