Witam.
Kolega chce kupić taki typ drukarki. Proszę o jakieś opinie, sugestie
Witam.
Kolega chce kupić taki typ drukarki. Proszę o jakieś opinie, sugestie
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Fajna, wygodna.
Mam CP-810 ale coś jej się porobiło i odmówiła posłuszeństwa po paru latach użytkowania.![]()
Kupiłem CP-1300, wyprodukowała już ponad 200 fotek, na razie wszystko w porządku.![]()
Foty z olka trzeba kadrować do formatu 2/3.
Jakość zdjęć całkiem dobra
Cena jednej foty to trochę ponad złotówkę (zależna od ceny zakupu papieru i folii barwiącej).
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
On wybrał model Canon Selphy CP1300, ale wypowidz się co do jakości, trwałości zdjęć
Przed chwilą trochę się rozejrzałem i do wydruków 15x20 to te drukarki to słono kosztują chyba, że nie umiem szukać a szczerze mówiąc ta metoda drukowania zdjęć mnie zainteresowała.
Drukarki serii CP- XXXX drukują foty 10x15cm przy cenie urządzenia w okolicy 500 pln.
Natomiast drukarki drukujące większe formaty to już inny, sporo wyższy przedział cenowy.
Drukarki termotransferowe mają tę zaletę, że nic w nich nie zasycha, nie trzeba się martwić o czyszczenie dysz, o zakup właściwego atramentu.
One są dla osób, które sporadycznie drukują foty.
W zestawie z papierem jest folia barwiąca dokładnie na tą ilość papieru.
Właśnie przez to wysychanie już jedna mi padła, przy drugiej już na to uważam. Dzięki za info.
Mam gdzies w szafie Canona termo, zajefajna drukarka, kiedys nawet rolki byly dosc tanie, ze nie warto bylo do labu nosic.
Papier jest duzo trwalszy od tego z labu, dzieki folii praktycznie strongmen moze go tylko przerwac
Jakosc wydruku - wyborna, jak juz sie ogarnie pod siebie profile.
Polecam!
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Kilka lat temu sprawiłem sobie selphy CP760 i sporadycznie z niej drukuję . To że sporadycznie to okazało się tydzień temu. Na windzie 10 brak sterowników.. Więc foty zrzucam na kartę SD i drukuję z karty.
Jako podręczna jest O.K. Gdybym miał kasę do wydania na nową zabawkę, to brałbym dużo większy format ; DNP, Mitsubishi lub Fuji. Te pocztówki z Selphy to możesz robić na wakacjach i wysyłać.
Jacek