Witajcie.
Jakieś 3 m-ce temu kupiłem sobie E-510. Jako ze zwykle robie fotki na jakis imprezkach wbudowana lampa niezbyt mnei urządzała a FL jest na obecna chwilę poza moim zasiegiem finansowym ze wzgledu na zakup jeszcze kilku gadżetów domowego studia
Po przeczytaniu kilku wypowiedzi na forum postanowiłem półtora tygodnia temu kupic lampę TUMAX DPT386AFZ-O. Niestety nei mam zbytniego doświadczenia z lampami wiec nei bede sie wypowiadał na jej temat natomiast zrobiłem nią parę fotek aby pokazać ja w "akcji". Moze te pare zdjeć z uzyciem niniejszej lampy zobrazuje ją w działaniu i pomoże w ewentualnym podjęciu decyzji o jej zakupie czy tez odpuszczeniu sobie tego produktu.
Zdjecia zrobione są:
- w odległosci od obiektu 1m
- obiekt od ściany 0,4m,
- wysokość aparatu od sufitu 2m,
- od podłogi 0,5m,
- pomieszczenie wielkości 3,5mx4,5m,
- ściany kolor jasny żółty
- sufit biały,
- w trakcie zdjeć świeciła się lampa sufitowa z żarówką 75W
- obiektyw 14-42 KIT
- czas 1/50 sek
- F7,1
- ISO 200
- dług. ogniskowej 31mm
- nasycenie +1
- ostrość +1
- tryb pomiaru ekspozycji ESP
Co do opisu na samych zdjeciach to przedstawia sie w nastepujący sposób:
- m116-nw-ro
- ttl-90-0
- ttl-45-r
co poszczególne fragmenty oznaczają:
-m116, m11, m14 itd to trym manual (moc samego błysku) z mocą 1/1, 1/2, 1/4, 1/8 i 1/16
- ttl - tryb auto zsynchronizowany z ustawieniami aparatu
- środkowa część czyli nw, 45, 60, 75, 90 to kąt - nw to na wprost
- trzecia część opisu to 0 czyli bez dyfuzora i odbłyśnika, r - z dyfuzorem, ro - z dyfuzorem i odbłyśnikiem
Osobiście stwierdzę że nie jest najgorsza - na pewno musze sie nauczyc ją odpowiednio ustawiac zeby móc powiedzieć czy dobrze "świeci czy też nie". Samo wykonanie jest całkiem całkiem jak za cenę 439 zł.
Ponizej link do fotek:
http://picasaweb.google.pl/dkexpert1...ey=M-PhswetIIk
Pozdrawiam:
Staszek