Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Sigma 30/1.4 - dobre egzemplarze, loteria ?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Sigma 30/1.4 - dobre egzemplarze, loteria ?

Witam

Pytanie do posiadaczy Sigmy 30/1.4. Mianowicie, za którym razem trafiliście na dobry egzemplarz ?

Dużo sie słyszy o awaryjności sigm, oraz loterii przy wyborze, mydło, af, itd. Chciałbym wiedzieć jak to wyglądało u posiadaczy tego szkła, Czy może za pierwszym razem udało wam sie trafić, a opinie są przesadzone.

Dzięki
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    za pierwszym razem
    mogłem potestować w sklepie (euroRTVagd) i jakby był zły to bym nie kupił

dla mnie jedynym problemem było przyzwyczajenie się do działania tego szkiełka. O ile z ZD i E300 było tak, że łapał AF z pewnego obszaru wokół punktu na matówce, to już z Sigmą trzeba było idealnie trafiać w punkt. ALe po kilku sesjach się przyzwyczaiłem i zdjęcia mam ostre tam gdzie chcę

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja mam szkiełko z drugiej ręki więc nie wiem jak było ( jakoś zapomniałem zapytac) Miałem chwilowo problem ale jak narazie jest OK obeszkło się bez żadnych serwisów itd.(samo się naprawiło). Myślę, że jeśli trafi się na sztukę, która ostrzy poprawnie nie będzie puzniej problemów.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    W moim zaprzyjaznionym sklepiku Pan nie sprzeda Sigmy jak sie nie ma body ze soba.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    raz miałem problem. Jak podpiąłem 30/1.4 do E400 kumpeli. Na 5 zdjęć tylko jedno było ostre. Ale traktuję to jako ciekawostkę, bo z moimi body nie ma kłopotów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Ja odnoszę wrażenie że niepozytywnie o tym szkle wypowiadają się ludzie którzy w życiu go nie widzieli a co tu mówić o fotografowaniu

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Fotomic, to JEST loteria Prawdopodobienstwo masz 1/2 - trafisz na dobry albo na zly ;]

Jezeli znajdziesz sklep, ktory pozwoli Ci przetestowac przed zakupem, to sie nie wahaj ;] cos sobie wybierzesz. Mi nie dali, a warto sie to zapytac przed kupnem...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

diabolique
    Gość
    Dyskusja o Sigmach zaczyna przypominać dyskusję o szumach w Olkach. Wszystkim przeszkadzają , tylko na zdjęciach ich jakoś nie widać

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    podjalem miesieczna, z drugiej reki (rynku wtornego fourthirds gosc pozbywal sie calego systemu. przyzwyczailem sie, jak pisze dzemski, do dzialania tego obiektywu.

stoje tez za wypowiedziami kowala73 i alakina.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Też mi się wydaje że to bzdura. Wszyscy wołają Zujko, bo zujko. To nie jest argument. Jak się wczyta w forum to temu zuiko coś brakuje, drugiemu coś innego, trzeciemu jeszcze coś. Tylko czemu inne systemy chwalą sigmę a Olkowcy nie ?? - dziwne jakieś.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||