No więc aparat mam zaledwie 4 dni więc nie było zbyt dużego wyboru pięciu zdjęć ale jakoś poszłoKtóre według Was najlepsze, a które do kitu?
![]()
No więc aparat mam zaledwie 4 dni więc nie było zbyt dużego wyboru pięciu zdjęć ale jakoś poszłoKtóre według Was najlepsze, a które do kitu?
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Krople na trawie - ładny kadr ale nie ostry jak cholera. Tu chyba nawet PS nie pomoże z ostrością.
Widoczek - trochę (tyci tyci) nie ostry, ale przyjemny dla oka.
Ptaszek. Fajne ujęcie. Za mała głębia ostrości (dziób już jest rozmyty). Poza tym uciełaś mu szpony na dole.
Osa. Czemu nie. Dobre na początek.
Zapora. Nie wszystko co robi wrażenie "na własne oczy" będzie robiło wrażenie na zdjęciu. Takie foty muszą mieć coś co będzie przykuwać uwagę. Może być to człowiek, kolor, nietypowe ustawienie, itp. "Goła" zapora nie jest ciekawa.
MK
Wydaje mi się że masz problem z GO, co nie dziwi na makro ale na krajobrazie? Rób na jak najmniejszej przysłonie (co najmniej F8.0) wtedy wszystko , od pierwszego planu aż po horyzont będzie ostre. U Ciebie ostre są tylko pierwsze plany a dalej już nieostro. Na temat GO zajrzyj na DOFMaster
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
kolejne zdjęcia.....
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Pąk - przeszkadzają przepalenia, czyli białe plamy bez szczegółów. Za ostre światło miałaś. Za długa ekspozycja.
Piesek - ja, chcąc sfotografować tego pieska, położyłbym się przed nim z aparatem. Piech w Twoim wykonaniu jest zrobiony z perspektywy na lenia - czyli przystawiam aparat do oko i pstrykam. Musisz szukać nietypowych, niecodziennych ujęć - np. z góry, z dołu. Unikaj perspektywy na lenia.
Kombinuj, kombinuj, bo całkiem nieźle Ci idzie.
jak wyżej.
MK
..............................
Mlecz nie fajny.
Gołąb nieciekawy.
Macro - ładnie skadrowane.
Masz oko. I pomysły. Nabierzesz doświadczenia. Kupisz lustrzankę. Przeżyjesz swoją porcję krytyki. I będziesz fotografem pełną gębą![]()
MK
Będzie pogoda postaram się zrobić jakieś ciekawsze fotki bo teraz to lipa...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
wujek.samo.h jest tutaj jakaś Twoja galeria? Bo coś nie mogę znaleść, a chciałabym zobaczyc Twoje zdjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez Igorra ; 4.05.08 o 22:25 Powód: Automatyczne scalenie postów
Dzieki za wszystkie oceny i wskazówki. Jak uda mi się zrobić nowe, lepsze i ciekawsze zdjęcia. Dodam![]()