Podobają mi się te zdjęcia. INSPIRUJĄCEpozdrawiam
![]()
Podobają mi się te zdjęcia. INSPIRUJĄCEpozdrawiam
![]()
Cieszę się że wam się podoba moja robótka. Zdjęcia powstały w ciągu kilkunastu dni (z przerwami) siedzenia po kilka godzin w czatowni. Sprzęt? napiszę tylko że to inszy system bo ostatniego olka (E-1) sprzedałem chyba w styczniu.
Czasami niektórzy piszą że obiektyw krótki, że za ciemny itp. Teraz w systemie 4/3 jest na tyle duży wybór że nie powinno być problemów.
Ogniskowa do ptaszków starcza 450mm ale jak jest 600mm to już mamy komfort. Jasność obiektywu? pewnie że fajnie mieć f/2,8 ale ja używam do małych ptaszków głównie od f/5,6 do f/8. Takie przysłony dają już dość dużą GO, która w przypadku małych ptaków musi być "znaczna"
Może moje seryjki które pokazuję tylko na tym forum zachęcą kogoś do fotografowania ptaszków. A warto
Pozdrawiam
fajny ten grubodziób.
Gratki.
jej, takie fajne zdjęcia były w maju wrzucone... i jakoś ... uciekły chyba powszechnej uwadze, wszak na pewno mogłyby kandydować w konkursie fotografia miesiąca! a nie widziałem by je ktoś zgłaszał.
6 lat temu nie było jeszcze Fotografii Miesiąca![]()
Przyznaję, że zaglądam w 'stare' wątki, w poszukiwaniu ciekawych zdjęć. Te uznałem za ciekawe, warte odświeżenia wśród widowni.