W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Nie aktualizują zdjęć na stronie
Ja zgodnie z marketingiem wpasowałem się idealnie w model klienta docelowego OM1, i misji firmy tej ostatnio reklamowanej na ich stronie - to jest fotografii natury.
Trzymam jeden aparat (E-M1) z 45 f1.2 w... torbie wędkarskiej. I używam do dokumentacji tego co udało się złowić
Niby można by telefonem, ale tak jest bardziej PRO![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę
Nie sprzedałem i nie zamierzam. Sprzedałem wszystko od Panasonica, jakoś mi nie pasowały te aparaty, ale Oly zostawiłem - mam cały kompletny zestaw, czasami używam z sentymentu, a czasami wypożyczam córce.
Co do drugiej części Twojego pytania to "i tak, i nie". W sensie - znalazłem złoty środek, ale nie jest to jeden system, tylko dwa, czyli Nikon (przyroda, ze względu na teleobiektywy których nie ma nigdzie indziej) i Sony (portrety, i cały zestaw stałek który do niego posiadam).
Chociaż muszę uczciwie przyznać że w tym roku Nikon po wypuszczeniu Z8 stał się dla mnie bardzo kompletnym systemem, niedawno wypuścili też kilka nowych jasnych stałek do portretu, i gdybym teraz zaczynał przygodę z fotografią "od zera" to pewnie siedziałbym tylko w Nikonie.