Strona 89 z 271 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Ja wspomnę to co kiedyś pisałem:
    mam czym focić. A jak się zepsuje to będę taki stary, że gazetę przez lupę będę czytał
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ja wspomnę to co kiedyś pisałem:
    mam czym focić. A jak się zepsuje to będę taki stary, że gazetę przez lupę będę czytał

Optymista.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    Bodziu, jak będziesz stary to gazet już nie będzie. Będą w formie hologramu lub biodegradowalnej folii ze skóry łososia lub będą przesyłane bezpośrednio do części naszego mózgu odpowiedzialnej za poznawczość za pomocą łifi 45 generacji lub 86G mobil internet
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    ...
    Dla mnie może ta firma skończyć w laboratorium diagnostycznym i na sali operacyjnej. Nie będzie mi żal
    Sugerujesz, że E-M1 III będzie w formie rektoskopu?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    W połączeniu z MZD-300mm.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Przecież jest, będzie świetny jako archiwizacyjna końcówka do wszelakich endoskopów.

To jeden z tych przypadków gdy za duża i za mała matryca jest wadą.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    Bodziu, jak będziesz stary to gazet już nie będzie. Będą w formie hologramu lub...
    Jasne... przed końcem w 20 wieku mówiono, że dwudziesty pierwszy to epoka kosmiczna będzie, technologiczny hi-end itp...
    Tymczasem 1/5 wieku już minęła i co?
    Ano nic - mamy nieco większe telewizory i... w zasadzie to nic więcej się nie zmieniło...

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    Raczej, że nie będzie em1. Zostaną tylko mikroskopy i maszyny medyczne.
    Olek już pokazał, że umie w ciągu 1 dnia skończyć z systemem foto.
    Może to się powtórzyć z bezlustro. Napiszą jakieś korporacyjne brednie o kosztach i wizjach przyszłości i będzie koniec świata. Proste
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Jasne... przed końcem w 20 wieku mówiono, że dwudziesty pierwszy to epoka kosmiczna będzie, technologiczny hi-end itp...
    Ano nic - mamy nieco większe telewizory i... w zasadzie to nic więcej się nie zmieniło...
    Poza rozwojem dronów, autonomicznych pojazdów, maszyn transportowych w portach, rozwojem robotyki w przemyśle, operacjach medycznych wykonywanych przez chirurga z dala od pacjenta, większej świadomości o degradacji środowiska, itp..... został nam tylko lekko większy telewizor.
    Te kilka cali przekątnej to "MIŚ" na miarę naszych możliwości

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Chyba słabo pamiętasz ten koniec XX wieku. Nawigacja satelitarna była głównie domeną wojska i profesjonalnych zastosowań w lotnictwie i żegludze (gdy w 1999 roku kupiłem sobie pierwszego gps-a - Garmina 12 - ludzie mnie pytali co to za dziwny telefon komórkowy), telefony komórkowe też zresztą wyglądały zupełnie inaczej niż obecnie. O Internecie mobilnym można sobie było w Polsce pomarzyć, zresztą w ogóle Internet wyglądał zupełnie inaczej niż obecnie - wyszukiwarka Google wprawdzie powstała jeszcze w ubiegłym wieku (w 1997r) ale przez pierwsze lata mało kto o niej słyszał. Yahoo i MSN dopiero raczkowały (powstały w 1999r), Facebooka i Youtube w ogóle nie było (powstały w 2004 i 2005 roku). Informacje zdobywało się głównie w prasie (papierowej) radio i telewizji. Handel internetowy też w Polsce dopiero raczkował - Allegro wprawdzie już istniało - powstało w 1999 roku - ale ilość jego użytkowników była nieznaczna (mam tylko szczątkowe dane, ale w całym 2002 roku na Allegro sprzedano ok. 202000 przedmiotów - czyli niewiele ponad 550 transakcji dziennie). Bankowość internetowa też w Polsce praktycznie nie istniała, karty płatnicze i bankomaty już były, ale zarówno ilość ich użytkowników jak i ilość miejsc, gdzie można było nimi płacić były wielokrotnie mniejsze niż obecnie. O załatwieniu jakiejkolwiek sprawy urzędowej przez Internet można było tylko pomarzyć dokładnie tak, jak o wczasach na Marsie. Nie wiem jak wyglądał świat pod koniec XX wieku z punktu widzenia mieszkańca Zachodniej Europy lub USA, ale w Polsce był to zupełnie inny świat niż obecnie. Zresztą... daleko nie szukając - kto z użytkowników Forum miał przed 1 stycznia 2000 roku aparat cyfrowy (nawet nie koniecznie własny - wystarczy że miał w ręku)? Ciekaw jestem, ile osób się zgłosi...
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)